Timisoara

Importanta utilizarii unor rosturi dilatare beton

Importanta utilizarii unor rosturi dilatare beton

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Apartine de
Plum Media
Vizualizari
678

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

De cele mai multe ori, o constructie din beton este perceputa ca fiind complet rigida. De fapt, pe o perioada indelungata de timp, orice cladire este influentata de miscarile neanticipate ale vantului sau ale solului, dar si de alti factori meteorologici precum temperatura sau umezeala. Astfel, factorii isi pun amprenta chiar si asupra betonului si isi fac simtita prezenta prin suficiente miscari care la randul lor, provoaca neajunsuri.

Rosturi dilatare – definitie
Rostul de dilatare se poate traduce prin procesul de divizare a unei suprafete din beton care se afla la o anumita cota, utilizand materiale specific sau doar implicand taierea. In cazul in care rosturile de dilatare lipsesc sau montarea nu a fost executata in mod corect, suprafetele din beton turnat risca sa se deterioreze la scurt timp. Un alt aspect pe care trebuie sa il ai in vedere este reprezentat de dimensiunea suprafetelor turnate. Cele care depasesc 20 m patrati sunt mult mai expuse deteriorarilor ce isi fac aparitia de cele mai multe ori in centrul sapelor sau dalelor din beton turnat continuu.

Care este rolul rosturilor de dilatare beton? Ei bine, acestea sunt concepute cu scopul de a preveni astfel de situatii si de a mentine forma si starea initiala a suprafetelor din beton turnat.

Rosturi dilatare beton – Cat de utile sunt
Printre principalele intrebuintari ale rosturilor de dilatare beton se numara posibilitatea deplasarii sapelor sau dalelor de beton in acelasi timp cu solul. Deplasarile nu depasesc cativa milimetri si difera in functie de caracteristicile zonei, dar si a masei propriu-zise de beton turnat. Astfel, efectul de compresie se suprima in suprafata turnata care, de obicei, favorizeaza aparitia fisurilor si mai mult decat atat, spargerea betonului. Cel care poate hotara care este distanta la care se vor crea rosturile de dilatare este constructorul.

Rosturi dilatare beton – De cate tipuri sunt
In functie de caz, rosturile pentru beton se vor monta sau realiza dupa turnarea si intarirea sapelor. Decizia finala este influentata de mai multe aspecte. In primul rand, trebuie urmarit cu atentie efectul tehnic pe care un astfel de rost il poate produce asupra produsului din beton. In al doilea rand, se poate opta pentru montarea unor rosturi de dilatatie inaintea turnarii betonului, cu conditia ca acestea sa fie produse din PVC sau din pavele prefabricate.

  • Rost din pavele – Principalul avantaj al rosturilor din pavele este reprezentat de durata mare de viata pe care o ofera sapelor din beton. Mai mult decat atat, nu necista construirea unei armature in cofraj;
  • Rost din PVC – Acesta vine la pachet cu o multime de beneficii precum protejarea sapelor;
  • Rost rezultat din taierea betonului – Aplicarea rosturilor rezultate din taierea betonului trebuie realizata la scurt timp dupa ce turnarea betonului a fost efectuata si este considerat total intarit. Explicatia consta in faptul ca este necesara actionarea mecanizata cu un disc diamantat montat pe o masina specializata.

Daca nu sunteti siguri ca un rost dilatare beton este necesar chiar si atunci cand urmeaza sa incepeti o constructie individuala, apelati la specialistii in prepararea si turnarea betoanelor.

Anunt Diamant Salsa Rebels

Salsa Rebels Timisoara ofer cursuri de salsa, bachata, kizomba si cha cha.
https://salsarebels.ro