Timisoara

Imprimarea 3D, din ce în ce mai întâlnită în domeniul sănătății

Imprimarea 3D, din ce în ce mai întâlnită în domeniul sănătății

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 1 an si 1 luna
Vizualizari
332

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Cu tehnologia imprimării 3D care devine din ce în ce mai întâlnită și populară, noi domenii încep să o găsească compatibilă cu problemele de zi cu zi. Una dintre ariile în care imprimarea 3D s-a dovedit de foarte mare ajutor, mai ales în ultimul an, este industria sănătății.

Datorită crizei Covid-19 industria sănătății a fost supusă tensiunii cu o foarte mare cerere pentru echipamente și provizii de protecție (viziere, măști, costume etc.). Pentru a ajuta cu această cerere, organizațiile și companiile care folosesc imprimante 3D au sărit în ajutorul spitalelor și a personalului, ceea ce a reprezentat mai mult decât un act de empatie.

A reprezentat startul folosirii imprimării 3D în cadrul domeniului sănătății la nivel mare. Producătorii mari au arătat că se poate, iar acum ne putem aștepta la descoperiri și implementări ale tehnologiei care să impacteze din ce în ce mai puternic această industrie. Partea cea mai bună este că tehnologia actuală de imprimare 3D poate fi folosită (cu mici modificări spre deloc) pentru a ușura munca medicilor, dar și pentru a îmbunătății experiența pacienților.

Spre exemplu, domeniul dental s-a bucurat de tehnologia imprimării 3D de ceva vreme pentru a crește randamentul, și a scădea prețurile. De asemenea, astfel de industrii se pot bucura și de tehnologii software precum Materialise, cel mai puternic software 3d de creare și pregătire a datelor. Materialise vine cu un pachet de soft-uri destinat oricărei industrii. Ce diferențiază acest software de celelalte sunt caracteristicile acestuia. Sunt împărțite pe mai multe categorii:

  • Pregătirea fișierelor: aici intră 4 programe diferite (Materialise Magics, Materialise e-Stage, Materialise Magics Essentials și Materialise MiniMagics). Alegerea lor se face în funcție de nevoile afacerii și aici recomandăm consultarea cu o persoană specializată.
  • Optimizarea fișierelor: aici se folosește software-ul numit Materialise 3-matic. Cu acest program de proiectare vă puteți personaliza complet produsele și puteți crea modele greu de produs cu metodele de fabricație clasice.
  • Obține maximum din proiectele tale 3D: pentru asta sunt recomandate 3 programe specializate (Materialise Build Processor, Materialize Control Platform, Materialise Inspector).
  • Program specializat pentru medicina: Materialise Ortho View este un Software digital de planificare preoperatorie.

Acestea sunt cele mai populare, însă cei de la Materialise au o gama foarte largă de programe software destinate tuturor domeniilor. Dacă sunteți în căutarea unui consultant, în România cei e la BlueLaserLines oferă training și suport pentru alegerea software-ului potrivit.

În concluzie, tehnologia imprimării 3D va apărea din ce în ce mai des în industrii precum cea a sănătații. Afaceriile inovatoare sunt cele mai avantajate utilizând aceste echipamente și programe de ultimă generație.