Timisoara

Anunt Diamant Claudia Nastacă

Claudia Nastacă - organizator de cursuri din Timisoara pentru copii, ateliere pentru copii

Inainte si dupa implanturi dentare: iata care sunt etapele pe care le vei parcurge!

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Vizualizari
490

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Pentru toate persoanele care isi pierd dintii, indiferent de cauze sau de varsta pe care o au, cea mai buna solutie consta in a opta pentru un tratament cu implanturi dentare. Aceste mici suruburi, 100% biocompatibile cu organismul uman, reusesc sa inlocuiasca cu deplin succes radacina dintelui.

Inainte de tratament: riscurile, in absenta unor implanturi dentare
Daca, dupa pierderea unuia sau mai multor dinti, nu urmezi rapid un tratament, riscurile pentru sanatatea cavitatii bucale si chiar a intregului organism devin majore.Unul dintre ele se refera la aparitia fenomenului de migratie dentara, adica la deplasarea dintilor alaturati, dintr-o tendinta naturala de a compensa spatiul gol. In timp, aceasta deplasare poate provoca numeroase efecte negative. Un alt fenomen nedorit care apare atunci cand lipseste un dinte consta in macinarea osului maxilar. Si, cu cat osul are mai mult de suferit, cu atat devin mai dificile orice tratamente ulterioare.

Etapele tratamentului
Daca ai constientizat atat riscurile pe care le presupune absenta dintilor, cat si beneficiile unor implanturi dentare, vei alege, fara sa mai stai pe ganduri, aceasta forma de tratament. In acest caz, trebuie sa stii ca exista trei etape principale, la finalul carora te vei simti ca si cum ai avea din nou dinti naturali!

Prima etapa este cea de pregatire. Acum, medicul de specialitate apreciaza starea de sanatate a pacientului, prin diferite analize de laborator. Sunt realizate radiografii, iar cu ajutorul computerului tomograf se fac masuratori precise si se insereaza virtual implantul.

A doua etapa este cea chirurgicala, in cadrul careia surubul se insereaza in osul maxilar sau mandibular. Imediat, sunt montati si dintii ficsi provizorii, dupa care se asteapta intre 2 si 6 luni, in functie de timpul necesar, de la caz la caz, pentru procesul de osteointegrare, adica pentru sudarea sau prinderea in os.
In fine, a treia etapa este cea protetica. Acum, se face o mica incizie in dreptul implantului si se monteaza un conformator gingival, care permite vindecarea estetica a gingiei. Apoi se monteaza un bont de transfer, cu care se ia amprenta pentru viitoarea lucrare.

In laboratorul de tehnica dentara se realizeaza lucrarea finala, adica viitorii dinti ficsi definitivi, care vor putea sa fie fixati prin cimentare sau prin insurubare. Si, din acest moment, pacientul se bucura, pe termen lung si foarte lung, de toate avantajele oferite de cel mai revolutionar tratament!

Dupa tratament: beneficiile aduse de implanturi dentare
Pacientii care au decis sa urmeze aceasta procedura vorbesc, fara exceptii, despre numeroase avantaje, dupa cum urmeaza:
• o senzatie identica cu aceea a dintilor naturali
• imbunatatirea aspectului estetic al zambetului si al fetei in intregime
• recapatarea functiei masticatiei si, astfel, prevenirea aparitiei unor eventuale probleme gastrice
• este evitata aparitia leziunilor sau a miscarilor dintilor, care ar putea fi cauzate de proteze mobile
• dispar defectele de fonatie
• cresc increderea in propria persoana si calitatea vietii sociale.

Nu mai sta pe ganduri si alege sa te bucuri, la randul tau, de toate aceste avantaje! Vei simti tu insuti diferenta uriasa si vei intelege de ce tot mai multi pacienti din intreaga lume opteaza pentru implanturi dentare!