Timisoara

Inaugurarea salii DWC din cadrul Centrului Cultural German

Inaugurarea salii DWC din cadrul Centrului Cultural German

Detalii stire

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 5 luni si 2 saptamani
Vizualizari
1098

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Centrul Cultural German Timișoara împreună cu Clubul Economic German Banat vor inaugura miercuri, 2 aprilie 2014, sala DWC din cadrul Centrului Cultural German.

Un banner într-un design proaspăt și atrăgător înfrumusețează sala cu numărul 2 a Centrului și indică, prin intermediul unor cuvinte cheie și a înfățișării simbolice a diferitelor clădiri reprezentative din oraș, cele mai importante puncte economice, industriale și culturale ale Timișoarei.

La baza acestui proiect stă dorința celor doi parteneri de a indica publicului Centrului că scopul comun a celor două instituții este acela de a promova limba și cultura germană și de a entuziasma publicul pentru acestea. Prin plasarea centrală a logoului DWC bannerul face totodată o importantă referire la Clubul Economic German Banat și la membrii săi. Cursanții Centrului află astfel că învățarea limbii germane le oferă șanse mai bune de a găsi un loc de muncă în domeniul industrial sau economic și le oferă posibilitatea de a savura cultura în limba germană în mai multe locuri din oraș. Și pentru membrii Clubului Economic German acest fapt reprezintă un avantaj. Ei au astfel posibilitatea de a recruta viitori angajați cu cunoștințe foarte bune de limba germană și cu competență interculturală.

Clubul Economic German Banat este primul partener care s-a alăturat acestui proiect pe care Centrul Cultural German Timișoara l-a inițiat din dorința de a transmite o imagine actuală a Germaniei și de a promova relațiile germano-române atât pe plan cultural cât și economic.