Timisoara

Inca doi Masters of Wine confirmati la Salonul de vinuri ROVINHUD 2015

Detalii stire

Categorie
Stiri divertisment
Modificat
acum 8 ani si 10 luni
Vizualizari
831

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Încă doi Masters of Wine confirmați la Salonului de vinuri ROVINHUD

La nivel mondial există 323 Masters of Wine, dintre care Salonul RoVinHud aduce în acest an la Timișoara 3 MW, care vor susține master-classuri de specialitate.

După anunțarea lui Julia Harding, Caroline Gilby și Elizabeth Gabay, sunt alte două nume mari care își confirmă prezența în 13-15 noiembrie 2015, la a doua ediție a Salonului RoVinHud, eveniment organizat la Timișoara în beneficiul tinerilor cu dizabilități din cadrul Asociației ”Ceva de Spus”.

Caroline Gilby este Master of Wine din anul 1992. În 1988 a abandonat viața din spatele microscopului, pentru a se alătura companiei Augustus Barnett ca și cumpărător de vin stagiar și nu a privit niciodată înapoi. În prezent este una dintre cele mai apreciate MW din Marea Britanie și furnizează consultanță privind calitatea vinului, dezvoltare de brand, benchmarking împotriva produselor competitive, jurizează competiții de vin internaționale și este scriitor independent pentru numeroase reviste și situri internaționale de specialitate.

"Am auzit lucruri foarte bune despre prima ediție a Salonului ROVINHUD, așa că mă bucur că pot participa la cea de-a doua. România produce vinuri din ce în ce mai incitante, de care merită să se audă mai mult. Mă bucur că pot să împărtășesc o parte din experiența mea, dar în același timp să și învăț. Și toate acestea pentru o cauză bună!” a declarat Caroline Gilby MW.

Elizabeth Gabay a lucrat în comerțul vinului în diferite posturi, încă de la sfârșitul anilor 1980, devenind Master of Wine în 1998. Din 2002 s-a stabilizat în sud-estul Franței, iar acum lucrează ca și scriitor independent specializat în vinurile de Provence, din nordul Italiei și din Ungaria, pentru diverse site-uri și reviste internaționale. A jurizat o serie de competiții internaționale, iar în prezent lucrează la o carte despre istoria punch-ului.

“Am acceptat invitația în parte pentru că nu am mai fost niciodată în România (...). Dar, de asemenea, am fost deosebit de impresionată de ce ați reușit să faceți la ediția de anul trecut. Nu e ușor să creezi de la zero un nou salon de vin și nu e ușor nici să faci o strângere de fonduri în scopuri caritabile - dar să reușești să le faci pe ambele e cu adevărat impresionant. Sunt foarte fericită să pot participa la ediția din acest an și vă mulțumesc pentru invitație.” a declarat Elizabeth Gabay MW.

Salonul ROVINHUD promovează vinul de bun gust, educația pentru un consum responsabil și responsabilitatea socială, oferind posibilitatea participanților de a degusta cele mai bune vinuri din România, de a participa la master-class-uri cu invitați de renume internațional, de a încheia afaceri și de a sprijini o cauză socială. Și în acest an evenimentul este organizat de voluntari, iar invitații speciali ai evenimentului își susțin prezentările pro bono.