Timisoara

Incepe sesiunea la UPT: Provocari si facilitati pentru studenti

Detalii stire

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 3 ani si 5 luni
Vizualizari
397

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Începe sesiunea la UPT
Provocări și facilități pentru studenți

Luni, 14 ianuarie 2019, începe o nouă sesiune de examene pentru studenții Universității Politehnica Timișoara. O nouă provocare, în special pentru cei care doresc o bursă. Iar la acest capitol, UPT a răsplătit mereu performanța, acordând cele mai mari burse din țară pentru studenții merituoși.
Pentru cei cu 10 pe linie pe întregul an universitar, bursele ajung la 1.500 de lei/lună, iar acestea se pot cumula și cu burse sociale sau burse speciale acordate pentru rezultate obținute în competiții recunoscute de nivel național și internațional ori pentru participarea la acțiuni de voluntariat. Un student care învață poate ajunge astfel să câștige peste 2.000 de lei pe lună. Nivelul ridicat al burselor de performanță i-a motivat pe mulți dintre studenți, dovadă fiind faptul că, pe anul universitar trecut, 35 de studenți au încheiat cu media 10 pe linie, față de 15 studenți în anul precedent.
Dar bursele nu reprezintă singurul stimulent acordat de Universitatea Politehnica Timișoara. Studenții instituției au cele mai bune condiții pentru învățare. În perioada sesiunii, Biblioteca Centrală a UPT, cea mai modernă din țară, își prelungește programul de funcționare, fiind deschisă zilnic între orele 9 - 24. Mai mult chiar, există și o sală de lectură cu 100 de locuri, deschisă non-stop, 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână, un serviciu unicat la nivel național (aceasta a fost folosită chiar și în perioada sărbătorilor, fiind solicitată și în zilele de Crăciun și Anul Nou).
Dacă în timpul anului, Biblioteca UPT are un grad de ocupare de circa 70% (1000 - 1500 de persoane pe zi), în timpul sesiunii, gradul de ocupare ajunge la 100% (peste 2000 de persoane pe zi). Pe lângă dotările ultramoderne ale bibliotecii (calculatoare, imprimante, scannere, săli de studiu grup, acces la internet WI-FI), aceasta asigură și momente de relaxare necesare în perioadele de studiu intensiv (șezlonguri, sală amenajată pentru tenis de masă).