Timisoara

Infratire Ghiroda (RO) - Raculesti (R. Moldova)

Detalii stire

Categorie
Stiri administratie
Modificat
acum 5 ani si 6 luni
Vizualizari
722

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Vizită de lucru a unei delegații din Primăria Comunei Ghiroda în Republica Moldova cu ocazia semnării
“ÎNȚELEGERII DE COOPERARE ÎNTRE

COMUNA GHIRODA, JUD. TIMIȘ, ROMÂNIA

ȘI

COMUNA RĂCULEȘTI, RAION CRIULENI DIN REPUBLICA MOLDOVA”

În perioada 06-09 noiembrie 2018 o delegație a Primăriei Ghiroda, formată din opt persoane, condusă de primarul Ionuț Stănușoiu, a participat în Republica Moldova la semnarea acordului de cooperare dintre comuna noastră și comuna Răculești.

Vă trimitem atașat copia acordului semnat în Republica Moldova, alături de cateva fotografii de la eveniment, iar în rândurle de mai jos, o scurtă declarație a primarului comunei Ghiroda.

Ionuț Stănușoiu: “Ne-am dorit să marcăm cei 100 de ani de la desăvârșirea statului național român printr-o acțiune concretă. Această înfrățire dintre Comuna Ghiroda și Comuna Răculești nu are doar rolul simbolic de a omagia realizările înaintașilor, ci și dorința noastră de a fi parteneri activi la dezvoltarea fraților de dincolo de Prut.
Consiliul Local Ghiroda a aprobat alocarea unei sume de bani care va fi folosită pentru cofinanțarea unor proiecte de dezvoltare economică și socială a comunei Răculești

Semnarea acordului de cooperare a fost un moment emoționant, festiv și plin de bucurie pentru reprezentanții ambelor localități. Înainte de a ajunge în Republica Moldova, am făcut o vizită la Mausoleul Mărăşeşti, monument ridicat chiar pe câmpul de luptă al marilor bătălii din anul 1917. A fost o vizită utilă, care ne-a ajutat să înțelegem mai bine sacrificiile care au făcut posibilă Marea Unire de la 1 decembrie 1918.

Vreau să mulțumesc fraților nostri din Republica Moldova pentru ospitalitatea de care au dat dovada, pentru bucuria si prietenia pe care ne-au arătat-o și pentru că ne-au făcut să ne simțim ca acasă.”