Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996. https://www.brol.ro
O piele sănătoasă trebuie întreținută pe termen lung, începând cu vârsta de 20 de ani. După această vârstă, colagenul și elastina din piele încep să se piardă treptat, ceea ce scade fermitatea tenului. De asemenea, expunerea zilnică la factori de mediu (poluare, radiații UV, praf, bacterii) agresează structura tenului. Toate acestea favorizează apariția problemelor tenului, cum ar fi acneea și petele, dar promovează și apariția ridurilor.
Multe persoane neglijează îngrijirea tenului, deoarece nu sunt bine informate cu privire la importanța rutinei de îngrijire. De asemenea, programul zilnic foarte aglomerat nu permite tuturor să își răsfețe tenul. Cu toate acestea, trucurile de îngrijire a tenului sunt destul de simple și rapide, iar rezultatele sunt vizibile și de durată. Iată ce trebuie să faci pentru a-ți îngriji tenul în mod corect.
Nu îți curăța fața cu săpun
Săpunul obișnuit poate agresa tenul, deoarece conține substanțe chimice ce îndepărtează și uleiurile naturale ale tenului. Îndepărtarea uleiurilor naturale duce la afectarea barierei hidrolipidice, ceea ce favorizează deshidratarea. De asemenea, dacă bariera naturală a pielii este compromisă, acest lucru înseamnă că tenul este mai expus factorilor de mediu. Tenul se curăță doar cu ajutorul cleanser-ului (gel de curățare sau apă micelară), apoi se clătește. Curăță-ți tenul dimineața, seara și după antrenamentul sportiv.
Adoptă o rutină de îngrijire
Zilnic, pielea trebuie să beneficieze de un ritual de îngrijire adecvat, format din aplicarea unor produse pentru curățarea și îngrijirea tenului.
Acestea trebuie aplicate în următoarea ordine:
Cleanser – curăță machiajul și impuritățile.
Loțiune tonică – echilibrează pH-ul și pregătește tenul pentru absorbția nutrienților.
Esență pentru față (opțional) – oferă un plus de hidratare și nutrienți.
Ser facial (opțional) – produs concentrat în nutrienți, cum ar fi vitamine și peptide, recomandat pentru reducerea semnelor îmbătrânirii.
Cremă hidratantă – la final, crema hidratantă ajută la reținerea în piele a nutrienților aplicați anterior, redă hidratarea și protejează tenul de factorii de mediu.
Aceste produse trebuie alese în funcție de tipul de ten. Tenul cu probleme necesită dermatocosmetice pentru îngrijire. Ritualul de îngrijire trebuie realizat o dată pe zi.
Demachiază-te întotdeauna
Evită să dormi machiată, deoarece pielea va avea de suferit. Este indicat să te demachiezi eficient la finalul zilei, pentru a debloca porii și a lăsa pielea să respire. Folosește un demachiant sau un cleanser și continuă cu rutina de îngrijire. Dacă machiajul este aplicat în strat gros, curăță tenul mai întâi cu un ulei, apoi folosește un cleanser.
Folosește protecție solară
Înainte să ieși din casă, nu uita să aplici o cremă de față cu protecție solară cu SPF de minim 30. Radiațiile UV afectează pielea prin producerea de radicali liberi, molecule răspunzătoare pentru apariția ridurilor și bolilor. Folosește protecție solară în orice anotimp, deoarece radiațiile UV sunt prezente tot timpul.
Exfoliază-ți tenul
Exfoliază-ți tenul de 2 ori pe săptămână cu un produs exfoliant potrivit tipului de ten. Exfolierea ajută la curățarea tenului în profunzime, îndepărtarea excesului de sebum și deblocarea porilor. Tenul devine mai neted și mai luminos.
Aplică o mască
O dată sau de două ori pe săptămână, este indicat să utilizezi o mască facială. Există o varietate de măști faciale, cu beneficii diferite și care se prezintă diferit (cremă, mască șervețel etc.). Poți încerca câte o mască nouă de fiecare dată. Acestea aduc un plus de nutrienți și hidratează în profunzime.
Folosește cosmetice non-comedogenice
Fii atentă la produsele de make-up și cremele hidratante. Ai grijă ca pe ambalajul lor să fie menționat faptul că sunt non-comedogenice. Un produs non-comedogenic nu blochează porii și nu cauzează acnee.
Spală des pensulele de machiaj
Pensulele de machiaj acumulează impurități și bacterii care sunt transferate apoi pe ten. Asigură-te că le cureți de o dată sau de două ori pe săptămână.
Mănâncă sănătos și hidratează-te
Ceea ce mâncăm influențează aspectul nostru fizic, inclusiv aspectul tenului. Mănâncă variat și sănătos și renunță la alimentele procesate industrial și la excesul de zahăr. Include în alimentația ta legume, fructe, cereale integrale, oleaginoase și pește. Bea 6-8 pahare de apă pe zi, deoarece o stare de deshidratare favorizează tenul uscat.
Îngrijește-ți părul
Dacă te confrunți cu un exces de sebum în păr, acest lucru poate cauza și un exces de sebum pe ten. Firele de păr ating tenul și pot transfera sebumul și impuritățile. Spală-ți des părul și coafează-l astfel încât să nu atingă tenul.
Evită fumatul
Fumatul accelerează procesele îmbătrânirii, favorizând apariția precoce a ridurilor și scăderea fermității pielii. Pe de altă parte, fumatul dăunează organismului în general și favorizează apariția cancerului de piele.
Așadar, ai grijă de tenul tău într-un mod corespunzător, utilizând aceste trucuri simple. Rezultatele îți vor arăta că toate acestea au meritat.