Timisoara

Îngrijirea părului toamna: principalele reguli și secrete

Îngrijirea părului toamna: principalele reguli și secrete

Detalii stiri

Categorie
Stiri infrumusetare
Modificat
acum 5 luni si 3 saptamani
Vizualizari
2378

Voteaza & Distribuie

Prezentare stiri

Toamna, părul nostru nu este mai puțin susceptibil la diferiți factori negativi decât vara: este important nu numai să îl menținem într-o stare excelentă, ci și să-l pregătim pentru un anotimp mai dificil - iarna. Mai jos vă vom spune cum să vă îngrijiți corect părul toamna, astfel încât până în sezonul următor să rămână sănătos și frumos.

Starea părului nostru se schimbă odată cu anotimpurile. Toamna, aerul rece, vântul și umiditatea ridicată afectează negativ starea lui generală, din care părul începe să se rupă și să se electrizeze. Pentru a vă proteja părul de acești factori negativi și de alții, trebuie să știți cum să îl îngrijiți la un moment dat al anului.

Curățarea părului
Toamna, pielea capului nu secretă la fel de mult sebum ca vara și aproape toate tipurile de păr devin mai uscate. Prin urmare, vă sfătuim să alegeți pentru păr gras un șampon pentru păr normal, și pentru păr normal unul pentru păr uscat. Vă sfătuim să treceți la un șampon hidratant sau hrănitor, iar dacă părul dvs. are nevoie de reabilitare după vară, alegeți un șampon regenerant. Atunci când alegeți un șampon pentru păr, acordați atenție și ingredientelor îngrijitoare din compoziție și nu uitați să folosiți un balsam de păr. Dacă vara a fost posibil să-l neglijați, atunci toamna nu ar trebui să faceți acest lucru, deoarece balsamul va servi drept protecție suplimentară pentru păr. Puteți alege produsele potrivite accesând linkul https://makeup.ro/brand/29891/. Toamna, nu vă recomandăm să vă spălați părul cu apă fierbinte. Ca și vara, în timpul sezonului rece, continuați să vă spălați părul cu apă călduță sau rece.

Aranjarea părului
Spre deosebire de vara fierbinte, toamna devine mai dificilă reducerea utilizării unui uscător de păr: uscarea firului de păr necesită mult timp. Prin urmare vă sfătuim să vă coafați în mod obișnuit (uscați cu un uscător de păr, dar la o viteză minimă și la o distanță de cel puțin 15 cm de păr), dar asigurați-vă că utilizați o emulsie care va hrăni părul și îl va proteja de factorii externi agresivi.

Nutriție și recuperare
Masca este principalul asistent în această etapă. Toamna, vă sfătuim să acordați preferință măștilor hrănitoare și regenerante. De asemenea, vă sfătuim să folosiți periodic măști pentru strălucirea părului. Aplicați orice mască într-o stare ușor încălzită (niciodată fierbinte): va deschide foliculii de păr și vor absorbi mai bine toate componentele utile ale măștii. Pentru a vă hrăni părul, sigilați-l sub folie de plastic și înfășurați-l într-un prosop. În 1-2 ore părul dvs. va fi bine hidratat și mai fin.

Protecție împotriva frigului și vântului
Ultimul factor, nu mai puțin important, este protecția părului de frig și vânt. Răceala provoacă un spasm al vaselor de sânge din cap, din care părul nu primește nutriția necesară. Acest lucru, la rândul său, duce la subțierea și pierderea activă a părului (frigul este una dintre principalele cauze ale căderii părului). Pentru a preveni acest lucru, asigurați-vă că purtați o pălărie sau o eșarfă și nu uitați să o scoateți imediat ce intrați într-o cameră caldă, pentru a nu crea efectul de saună pentru păr și perturba munca glandelor sebacee.

Urmați aceste recomandări simple și vă garantăm că la sfârșitul toamnei părul dvs. va străluci de sănătate și frumusețe!

Sursa foto: pinterest.com