Timisoara

Anunt Diamant Timisoreni.ro - publicitate online

Oferim publicitatea online prin intermediul site-urilor: timisoreni.ro, ​bucuresteni.ro, ​aradeni.ro, ​roportal.ro, ​clujeni.com, ​ghid-constructii.ro etc, medicina-umana.ro si constanteni.ro suport clientului pentru o promovare de calitatea in mediul online.
https://www.timisoreni.ro/site/publicitate/

Îngrijirea pisicii gestante

Îngrijirea pisicii gestante

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Apartine de
Perspektive Vision
Vizualizari
319

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Pisoii sunt adorabili şi cu toţii îi iubim. Însă, dacă pisica ta este gestantă, este important să ai grijă de sănătatea ei, să înveţi cu ce, când şi cum să o hrăneşti şi să îi oferi un cămin primitor, astfel încă puii ei se nască sănătoşi şi plini de viaţă. Iată în continuare câteva aspecte pe care să le ai în vedere atunci când ai grijă de o pisică gestantă, astfel încât ai ei pui de pisica să beneficieze de cel mai bun start posibil.

Pisica gestantă

Gestaţia unei pisici poate fi cuprinsă între 61 şi 72 de zile. Însă, în cele mai multe cazuri aceasta durează în jur de 65 de zile. În primele două treimi din gestaţie, corpul ei vacrea depozite de grăsime, astfel încât să se poată pregăti pentru fătarea puilor. În ultima parte, greutatea ei va depinde în mod direct de dezvoltarea şi creşterea puilor. Prin urmare, hrana pe care o alegi trebuie să fie una bogată în nutrienți, astfel încât mămica să obţină tot de care are nevoie pentru a susţine fătarea, cât şi alăptarea puilor ei. Bineînţeles, pe întreaga perioadă, pisică gestantă trebuie monitorizată cu mare atenţie pe a evita o creştere prea mare în greutate.

Monitorizarea greutăţii

Este important să ştii că deşi pisica va creşte în greutate în primele două treimi din gestaţie, aceasta nu ar trebui să cântărească mai mult de 40% din greutatea ei ideală. De ce? Pentru că obezitatea poate afecta femela pe viitor şi poate conduce la complicaţii la fătarea pisoilor. Alege o hrană potrivită şi nu depăşi cantităţile recomandate, astfel încât să protejezi atât pisica cât şi nou-născuţii. Dacă nu ştii ce tip de hrană să alegi şi nici ce cantitate să îi oferi, cel mai bine ar fi să discuţi cu medicul veterinar. Acesta, în funcţie să starea pisicii, stadiul gestaţiei şi stilul ei de viaţă, îţi va putea oferi sfaturi avizate în ceea ce priveşte tipul de hrană şi tipul nutrienţilor de care aceasta are nevoie pentru susţinerea gestaţiei.

Dar iată în continuare câteva sfaturi pe care să le ai în vedere:

  • La începutul gestaţiei îi poţi oferi pisicii un tip de hrană bogată în grăsimi, specială pentru pisici gestante. Ulterior, trebuie să ai în vedere un tip de hrană care să ajute la producerea laptelui necesar pentru hrănirea nou-născuţilor. Schimbarea hranei nu trebuie să fie făcută brusc, ci treptat – pe parcursul a 5 -7 zile. Poţi începe prin a le combina. Mai precis, în primele două zile îi poţi oferi 25% din hrana nouă şi 75% din hrana obişnuită, apoi 50 -50% şi tot aşa până ajungi la 100% hrană nouă.
  • Trebuie să mai ştii că pe măsură ce gestaţia pisicii avansează, aceasta va avea nevoie de mult mai multă energie (+10% în fiecare săptămână). Prin urmare, este important ca în această perioadă să alegi o hrană cu conținut caloric bogat.
  • Programul de hrănire trebuie să rămână acelaşi ca până acum, deci nu îi schimba orele obişnuite de hrănire.
  • De asemenea, nu uita să te asiguri că aceasta are suficientă apă proaspătă la dispoziţie.
  • După fătare pisica îşi va alăpta pisoii aproape imediat, iar corpul ei va produce până la un sfert de litru de lapte. Prin urmare cerinţele sale nutriţionale vor creşte de două sau chiar trei ori. În această perioadă trebuie să o hrăneşti fără restricţii şi să îi oferi o hrană de înaltă calitate, cu un conținut energetic ridicat. După ce pisoii vor fi înţărcaţi, poţi reveni la programul obişnuit de hrănire.
  • Contactul cu medicul veterinar şi consultaţiile periodice sunt vitale în această perioadă.

Puii de pisică sunt extrem de drăgălaşi şi poate că această idee îţi surâde, însă nu uita că atât ei, cât şipisica gestantă au nevoie de o îngrijirespecială.

Anunt Diamant Euroinstal - Bulevardul 16 Decembrie 1989

Euroinstal Timisoara - Bulevardul 16 Decembrie 1989
https://euro-instal.ro