Timisoara

Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” a premiat copiii romani din Serbia

Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” a premiat copiii romani din Serbia

Detalii stire

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 8 ani si 5 luni
Vizualizari
729

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” a premiat copiii români din Serbia Duminică, 8 decembrie 2013, a avut loc în Serbia festivitatea de încheiere a cursurilor de limbă, cultură şi civilizaţie românească desfăşurate la Zajecar în perioada septembrie – decembrie 2013, de Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” în parteneriat cu Asociaţia Unlimited Connections. La eveniment au participat cateva zeci de persoane de persoane: copii, părinţi şi reprezentanţi ai comunităţii române din Valea Timocului.
Cu această ocazie, IEH şi asociaţia parteneră au organizat festivitatea „Moş Nicolae pentru copiii din Serbia”, care s-a desfăşurat la „Casa de cultură românească” din Zajecar.
Copiii români i-au întâmpinat pe oaspeţi cu un program artistic din care nu au lipsit colindele şi o scenetă de teatru. La sfârşitul serbării, elevii au primit rechizite şcolare din partea IEH şi dulciuri din partea Asociaţiei Unlimited Connections. Cei prezenţi au ţinut să mulţumească oaspeţilor pentru întregul sprijin acordat, dar mai ales au adus mulţumiri
ministrului delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David, pentru fatul că Moş Nicolae a reuşit să ajungă şi în comuniatea lor.
Un alt eveniment care va avea loc zilele acestea la Zajecar sub coordonarea IEH, este şi
dotarea bibliotecii de carte românească cu un fond de carte de peste 6000 de volume pentru comunitatea româneasca din Serbia.
Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni derulează în perioada 8-11 decembrie a.c., în Valea Timocului, Serbia, o serie de evenimente culturale sub egida „Artă şi educaţie românească pentru copiii din Serbia”.