Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Bulevardul 16 Decembrie 1989

Euroinstal Timisoara - Bulevardul 16 Decembrie 1989
https://euro-instal.ro

Înțărcarea copilului: 6 sfaturi esențiale

Înțărcarea copilului: 6 sfaturi esențiale

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 4 ani si 11 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
884

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Înțărcarea copilului are loc atunci când cel mic nu mai este alăptat, ci este hrănit exclusiv cu alimente sau lapte praf. Acest moment poate să apară mai devreme sau mai târziu în dezvoltarea copilului și nu trebuie să fie un motiv de stres pentru mamă. Multe femei se tem de momentul înțărcării, pentru că nu vor să piardă legătura creată între mamă și bebeluș prin alăptare. În același timp, dacă înțărcarea nu se produce în mod natural, iar copilul este mai mărișor, alăptarea poate produce disconfort mamei. Dacă tu crezi că pruncul tău este gata să fie înțărcat și e momentul să treci la lapte praf, iată ce trebuie să știi:

1. Momentul potrivit pentru înțărcare diferă de la copil la copil
Mama își va da singură seama când a venit momentul ca bebelușul să nu mai fie hrănit la sân. Cu excepția cazurilor în care mama nu mai are lapte, pediatrii recomandă ca înțărcarea să nu aibă loc înainte ca bebelușul să fi împlinit cel puțin un an. Alăptarea prelungită, până către vârsta de doi ani, este încurajată datorită beneficiilor laptelul matern.

Înțărcarea se poate face atunci când copilul devine mai interesat de mâncarea solidă, după începerea diversificării. Atunci când cei mici cresc și devin mai activi, ei își pierd interesul față de laptele matern din cauză că nu au suficientă răbdare să stea la sân. Ar putea fi un semn că este momentul pentru înțărcare.
De cealaltă parte, există copii care doresc sau chiar cer să fie alăptați până mai târziu, când mama trebuie deja să se întoarcă la muncă. În aceste cazuri, înțărcarea se face gradual.

2. Evită înțărcarea abruptă
Pediatrii nu recomandă încetarea bruscă a alăptării, prin absența de lângă copil pentru o perioadă mai mare de câteva zile. Această metodă poate fi traumatizantă pentru copil și poate provoca infecții ale canalelor galactofore la mamă. Oricât de frustrantă ar fi metoda graduală, înarmează-te cu răbdare și fii consecventă, dacă vrei să obții rezultatul dorit.

3. Sari peste o repriză de alăptare
Atunci când ai hotărât să întrerupi alăptatul, vezi ce se întâmplă dacă, în loc să hrănești copilul la sân, îi oferi biberonul cu lapte praf sau chiar cu lapte matern. Important este să reduci, pentru început, frecvența alăptării. Acest proces poate dura câteva săptămâni, funcție de cât de ușor se adaptează cel mic. În același timp, prin această metodă, laptele matern se reduce treptat și poți evita o infecție.

4. Redu timpul alăptării
Chiar dacă îți hrănești, în continuare, copilul la sân, redu timpul alocat acestui obicei. Dacă în mod normal pruncul petrece aproximativ zece minute la sânul tău, încearcă să îl oprești după șapte sau chiar cinci minute. Funcție de vârsta copilului, oferă-i imediat după alăptare o gustare, fie lapte praf, fie mâncare solidă.

5. Amână alăptarea și distrage atenția celui mic
În cazul în care alăptezi de câteva ori pe zi, încearcă să-i distragi atenția copilului atunci când vine ora mesei. Dacă este suficient de mare pentru a vă putea înțelege, propune-i o activitate pe care să o faceți împreună și oferă-i biberonul cu lapte praf sau o gustare. Încearcă să elimini „reprizele“ de alăptat de peste zi, până la cea de seară, de dinaintea somnului.

6. Adu-l pe cel mic la masa familiei
Când copilul a crescut, ajută-l să stea la masa adulților, chiar dacă acest lucru înseamnă doar să se joace cu alimentele în timp ce părinții mănâncă. Faptul că este parte a acestui ritual îl va captiva și îl va face să își dorească din ce în ce mai puțin hrana de la sân.

Indiferent dacă înțărcarea vine de la sine sau este nevoie să faci eforturi pentru a-l dezobișnui de alăptat, una dintre cele mai importante reguli este să nu renunți. Acest proces poate fi de durată și poate deveni frustrant pentru mame, însă înțărcarea va avea loc mai devreme sau mai târziu.

Sursa foto: pixabay.com/photos/breastfeeding-nature-girl-2435896/

Gratuit O nouă aplicație ortodoxă gratuită: Lumea ortodoxiei

Aplicația conține: calendar ortodox 2019-2030, biserici / mănăstiri din România, biblia ortodoxă, bibliotecă ortodoxă (acatiste, tropare, viețile sfinților, proloage, predici, tâlcuiri, filocalia etc.)