Timisoara

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro

Inteligența emoțională: o investiție în succesul personal

Inteligența emoțională: o investiție în succesul personal

Detalii

Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 1 luna si 2 saptamani
Vizualizari
633

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Chiar dacă poate nu realizăm mereu acest lucru, trăim într-o lume complexă, o lume dinamică în care schimbările se produc într-un ritm în care cu greu putem ține pasul. În contextul dat, nu este de mirare faptul că în mod constant ne vedem puși în fața unor provocări noi pe care nu le înțelegem pe deplin și pe care nu știm cum să le gestionăm în mod eficient.

Astfel, stresul și oboseală cronică îți găsesc rapid loc în rutina noastră zilnică. Tot mai des se vorbește despre inteligența emoțională și despre cum aceasta pară să fi devenit mai mult decât un trait personal, o competență necesară într-o lume plină de provocări la tot pasul. Deși conceptul a apărut undeva în jurul anilor ‘60, acesta a devenit cunoscut trei decenii mai târziu, datorită lui Daniel Goleman. Cert este faptul că în prezent acest concept se bucură în prezent de tot mai multă atenție.

Pentru a putea vorbi despre inteligență emoțională, este important să înțelegem ce desemnează această. Pentru început însă, este esențial a se face distincție între inteligența emoțională și coeficientul de inteligență, care pot fi confundați destul de ușor. Curios să afli ce înseamnă inteligența emoțională și cum îți poate schimba aceasta viața? Vei găsi răspunsuri la întrebările tale în materialul pe care l-am pregătit pentru tine.

Ce este mai exact inteligența emoțională?


Despre inteligența emoțională se vorbește adesea a fi acea capacitate atât de a înțelege și gestiona foarte bine propriile emoții, dar și pe ale celorlalți. Chiar dacă emoțiile au uneori și o notă pozitivă, de cele mai multe ori acestea ne “bagă bețe în roate” reprezentând un impediment în atingerea obiectivelor pe care ni le stabilim. Chiar dacă unii oameni au inteligență emoțională în mod natural, vestea bună este aceea că ea poate fi cultivată prin eforturi susținute.

Inteligență emoțională vs. IQ (coeficient de inteligență)


Având o denumire aproape similară, conceptele de inteligență emoțională și cel de coeficient de inteligență pot fi foarte ușor confundate, de aceea este important a se face o distincție clară între cele două. Coeficientul de inteligență sau IQ, cum îi spunem în mod obișnuit, măsoară inteligența umană pe baza unor teste standardizate, raportate la vârsta cronologică. IQ este ușor de determinat, în schimb, inteligența emoțională nu poate fi determinată corect în lipsa unor teste standard sau a unor scări valorice.

Cum recunoaștem o persoană cu inteligență emoțională?


Cu toții avem în jurul nostru probabil acea tipologie de persoane care respiră încredere în potențialul propriu și stăpânire de sine în absolut orice situație. Acesta poate fi considerat un prin semn al unei persoane cu inteligență emoțională ridicată. În general însă, recunoaștem persoanele cu inteligență emoțională prin:
  • Capacitatea de a rezolva probleme și găsi soluții eficiente
  • Empatia de care dă dovadă în relația cu ceilalți
  • Modul în care îi ascultă pe ceilalți
  • Poate accepta cu ușurință critici constructive, fără a căuta potențiale scuze
  • Automotivarea constantă.


Cum îmbunătățim inteligența emoțională?


  1. Învață să îți înțelegi și să controlezi emoțiile, astfel încât acestea să nu devină copleșitoare.
  2. Asumă-ți întotdeauna responsabilitatea pentru comportamentul tău și acceptă critica constructivă. Folosește-o pentru a corecta anumite comportamente greșite.
  3. Asigură-te că ai relații bune cu ceilalți. Încearcă mereu să fii empatic, punându-te mereu în locul celorlalți.
  4. Transformă emoțiile negative într-unele pozitive atunci când este posibil.

Inteligența emoțională, deși inițial un concept abstract, a devenit în prezent un trait personal în lumea dinamică a zilelor noastre. Capacitatea de a rezolva rapid și eficient probleme, dar și empatia sunt calități greu de trecut cu vedea, fapt pentru care inteligența emoțională a devenit un concept despre care se discută din ce în ce mai des, în tot mai multe împrejurări.

Anunt Diamant Euroinstal - Bulevardul 16 Decembrie 1989

Euroinstal Timisoara - Bulevardul 16 Decembrie 1989
https://euro-instal.ro