Timisoara

Interactive Digital Media Student Contest

Detalii stire

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 3 ani si 4 luni
Vizualizari
318

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Proiecte multimedia cu aplicabilitate regională și premii multiple la

Interactive Digital Media Student Contest

#IDMSC
18 mai 2018
http://idmsc2018.cm.upt.ro/

Universitatea Politehnica Timișoara prin Centrul Multimedia a organizat vineri 18 mai 2018 Concursul Studențesc Interactive Digital Media Student Contest.

Ajuns la cea de-a V-a ediție, Interactive Digital Media Student Contest este o competiție studențească care își propune să stimuleze creativitatea și spiritul de competiție în domeniul multimedia. Concursul se adresează studenților de nivel licență, master si doctorat de la universități din România și din străinătate. Studenții au avut ocazia să își prezinte cele mai interesante proiecte, dar și să interacționeze direct cu reprezentanți ai mediului economic, posibili angajatori ai participanților. Incepând cu ediția 2017 concursul a fost deschis și elevilor de liceu pasionați de dezvoltarea unor aplicații multimedia.

Secțiunile Concursului IDMSC 2018:

  • Dezvoltare Web / Web Development - aplicații web, pe o temă de actualitate, de orice tip și format
  • Dezvoltare pentru dispozitive mobile / Mobile development - aplicații mobile care utilizează orice arhitectură de calcul și pentru orice platformă
  • Producție Audio-Video / Audio-Video production - materiale aparținând unuia din genurile de producții audio-video: videoclipuri, spoturi publicitare, generice / promo / trailer, animații video, timelapse, efecte speciale / trucaje
  • Design grafic / Graphic Design - producții proprii de orice tip grafic: banner web, template website, infografic, afiș / poster, broșură / leaflet, copertă, elemente de identitate vizuală, imagini digitale prelucrate
  • Internetul Obiectelor / Internet of Things - implementarea unui concept sau dispozitiv IoT care combină hardware, software și date pe o temă de actualitate (de exemplu casă inteligentă, rețea de senzori, roboți, altele).

La concurs au fost prezentate 29 de proiecte dezvoltate de 52 de elevi de liceu, studenți de la licență, master și doctorat de la Universitatea Politehnica Timișoara, Universitatea de Vest, Universitatea din București și de la Liceul Grigore Moisil din Timișoara. Studenții au prezentat proiectele în fața unui juriu care a reunit reprezentanți ai mediului economic și cadre didactice universitare, beneficiind și de o interacțiune directă cu experți în domeniu care au oferit și opinii privind dezvoltarea ulterioară a aplicațiilor, posibilitățile de îmbunătățire sau de promovare în mediul economic.

Câștigătorii Concursului Interactive Digital Media Student Contest 2018 sunt:

Marele premiu IDMSC
Aplicația Web –XVision – Iarca Ștefan, Avramescu Cristian, Bercean Bogdan, Tenescu Andrei (studenți licență, Facultatea de Automatică și Calculatoare, Universitatea Politehnica Timișoara), Lucaci Cosmina Deiana (studentă licență, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, Universitatea de Vest din Timișoara)
Premiul a fost oferit de către Haufe Group (câte un pachet complet Raspberry Pi 3). Proiectul XVision a câștigat Trofeul IDMSC 2018, realizat prin 3D Printing și oferit de partenerul nostru Nutechnologies.

Premiul Special Best Business Idea
Aplicația Web – PrioriVar – Moldovean Bogdan, Andronache Dan Alexandru, Pîrvănescu Delia-Alisa, Mocan-Drăgoescu Andreea, Schuszter Cristian (studenți masterat, Facultatea de Matematică și Informatică, Universitatea de Vest din Timișoara)
Premiul a fost oferit de către Centrul Multimedia (iPad Mini).

Premiul Dezvoltare Web / Web Development
Aplicația Web – Emun– Ionașcu Alexandru (student licență, Facultatea de Matematică și Informatică, Universitatea din București), Popa Diana-Fabiola (studentă licență, Facultatea de Matematică și Informatică, Universitatea de Vest din Timișoara)
Premiul a fost oferit de către Intel Movidius (vouchere în valoare de 1.500 lei).

Premiul Producție Audio-Video / Audio-Video Production
Clipul video – Swingville – Popa Haralambie, elev, Liceul Grigore Moisil din Timișoara
Premiul a fost oferit de către Nokia (Smartphone Sony Xperia).

Premiul Design Grafic / Graphic Design
Grafica – No Hate Speech – Selagea Paul, Iurescu Daiana (studenți licență, Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologii Informaționale, Universitatea Politehnica Timișoara)
Premiul a fost oferit de către Lasting (2 monitoare - Fujitsu și Dell).

Premiul Dezvoltare pentru Dispozitive Mobile / Mobile Development
Aplicația mobilă – AtOnce – Iarca Stefan, Florea Vlad, Giuriciu Daniel (studenți licență, Facultatea de Automatică și Calculatoare, Universitatea Politehnica Timișoara)
Premiul a fost oferit de către Cobalt Sign (căști AirPods și boxă portabilă audio RockBox).

Premiul Internetul Obiectelor / Internet of Things
Sistem IoT – Clock Vision– Bogdan Darius-Răzvan, Toacă Arin, Tofeni Marius, Incicaș Raluca, Tenescu Andrei (studenți licență, Facultatea de Automatică și Calculatoare, Universitatea Politehnica Timișoara)
Premiul a fost oferit de către SafeFleet (vouchere în valoare de 1.500 lei).

„Cea de-a cincea ediție a concursului studențesc Interactive Digital Media s-a remarcat printr-o participare mai numeroasă decât în anii precedenți și printr-o calitate remarcabilă a aplicațiilor prezentate de echipele aflate în competiție. Juriul a avut o sarcină destul de dificilă în alegerea celor mai bune proiecte care să fie premiate. Desfășurarea concursului s-a constituit într-o experiență valoroasă și motivantă pentru studenții și liceenii implicați, prin sugestiile, recomandările și premiile oferite de companiile partenere. S-a remarcat gradul de finalizare și planurile de monetizare a aplicațiilor dezvoltate, fapt care a condus la acordarea pentru prima data a unui premiu pentru cea mai bună idee de afaceri, premiu oferit de către Centrul Multimedia. În ultimii ani, dezvoltarea de aplicații interactive a devenit o parte integrantă a educației în domeniul multimedia, în special în cadrul programelor de Master în Tehnologii Multimedia, respectiv în Tehnologii, Sisteme și Aplicații pentru eActivități oferite de către UPT. Suntem bucuroși că și în acest an (ca și în 2017), unul dntre cele mai importante premii a fost câștigat de un elev de la Liceul Grigore Moisil din Timișoara, cu o aplicație complexă de producție audio-video, ceea ce indică o perspectivă promițătoare pentru viitorul multimedia în Timișoara. Felicit căștigătorii și mulțumim partenerilor noștri: Nokia, Intel Movidius, Cobalt Sign, SafeFleet, Lasting, Haufe Group și Tree web Solutions pentru support și pentru premiile acordate pentru fiecare secțiune, care au motivat suplimentar participanții”, a declarat Prof.dr.ing. Radu Vasiu, Directorul Centrului Multimedia.

Centrul de Cercetări Multimedia(înființat în 1996), desfășoară activități educaționale, de cercetare și inovare în contextul tehnologiilor informationale și de comunicare, fiind axat în ultimii ani pe Tehnici și tehnologii multimedia interactive, Smart Cities, Open Data, Realitate Augmentată Antreprenoriat în ICT, Promovarea ICT și multimedia, Tehnologii educaționale avansate, OER, MOOCs. Centrul Multimedia desfășoară activități de susținere a antreprenoriatului în ICT (StartUp Weekend, HackTM, Hackaton, Meet-ups) și organizează anual concursul studențesc IDMSC International Digital Media Student Contest. Centrul Multimedia susține specializările educaționale la nivel de licență și master în Tehnologii Multimedia și Tehnologii, sisteme și aplicații pentru eActivități (e-media, e-afaceri, e-sănătate, e-guvernare).

Pentru orice informații suplimentare:
online la http://idmsc2018.cm.upt.ro

V ă mulțumim pentru interesul arătat acestui concurs!

Prof.dr.ing. Radu Vasiu,
Director Centrul Multimedia
Președinte Senat UPT
Universitatea Politehnica Timișoara