Timisoara

Intra pe site-ul nbtrade.ro si descopera gama de produse din categoria scaner laser

Intra pe site-ul nbtrade.ro si descopera gama de produse din categoria scaner laser

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 5 luni si 1 saptamana
Vizualizari
396

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Exista multe beneficii pentru care sa folosesti echipamente profesionale daca esti un inginer sau tehnician topograf. Modelul https://www.nbtrade.ro/produs/scaner-laser-stonex-x300-tof/ este investitia perfecta pentru orice antreprenor sau firma imobiliara!

Scanarea 3D a decolat in lumea designului si chiar a fost utilizata in industria aerospatiala si auto, dar a fost subutilizata in industria constructiilor. Desi exista mai multe beneficii pentru tehnologie, iata cele cinci motive principale pentru care scanarea 3D face ca antreprenorii generali si managerii de proiect sa iasa in evidenta intr-un spatiu atat de aglomerat.

Cu o scanare laser nepericuloasa simpla, antreprenorii generali si managerii de proiect ating conditiile exact ale santierului (pana la milimetru) pe care echipele lor comerciale se pot baza apoi pentru a face planuri de proiecte de constructii coordonate si precise. Cu masuratorile fizice ale spatiului si obiectelor din interior, echipele de teren se pot asigura ca toate componentele fabricate (conducte, conducte electrice, conducte reziduale etc.) se potrivesc la prima incercare in loc sa trebuiasca sa se intoarca la plansa de desen. Adio schimbari costisitoare ale comenzilor de lucru.

Utilizarea instrumentelor de masurare depasite, cum ar fi o banda de masura, poate necesita uneori echipe de 4-6 lucratori de teren pentru a fi plasate in medii precare si pentru a creste timpul la fata locului, ceea ce duce la un risc mai mare de accidentare. Cu scanarea 3D, nu este nevoie de schele sau scari. Un scaner laser poate capta masuratorile precise ale plafoanelor inalte si ale conductelor mult peste capacitatea umana. Cu o persoana inarmata cu un scaner laser, va sporiti semnificativ siguranta site-ului.

S-a demonstrat ca scanarea cu laser reduce semnificativ timpul necesar masurarii santierelor, uneori chiar si cu 75%! Prin captarea a milioane de puncte de date pe secunda, un scaner laser poate face intr-o zi ceea ce ar necesita o echipa de 2-6 intr-o saptamana. Daca timpul petrecut la fata locului pentru masurare scade cu 75%, la fel scade si costul. Dar economiile de costuri nu provin doar din orele de munca economisite. Masurarile inexacte ale site-ului pot provoca cheltuieli suplimentare cu inchirierea echipamentelor, ore de lucru, materiale comerciale suplimentare si intarzieri ale proiectului, adaugand rapid. Cu conditiile exacte ale site-ului oferite de scanerul laser, echipele pot planifica eficient si preveni aceste perturbari costisitoare.

In era noastra de lucru la distanta si conectivitate, echipele pot lucra impreuna in state sau chiar in tara. Vizitele la fata locului in aceste cazuri pot deveni o perioada de timp scumpa. Scanarile laser pot fi folosite pentru a crea o prezentare generala a site-ului virtual 3D, astfel incat, indiferent de locul in care se afla echipa voastra, acestea au acces la cele mai mici detalii si complexitati ale site-ului. Acestea sunt incredibil de utile pentru coordonare.

Daca sunteti un antreprenor care doreste sa se diferentieze in industria noastra extrem de competitiva sau cautati o modalitate de a economisi timp si bani, tehnologia de scanare poate fi raspunsul vostru. Scannerul functioneaza prin scoaterea a milioane de lasere pentru a crea redari 3D foarte precise ale unui spatiu, indiferent daca este vorba de o cladire in constructie sau chiar in faza de preconstructie. Camerele senzorului sistemului masoara lucruri precum modul in care unghiul sau grosimea laserului se schimba pe masura ce se deplaseaza in jurul obiectelor din spatiu si inregistreaza timpul necesar pentru ca grinzile sa revina la scaner. Pe baza acestor puncte de date, se pot face calcule detaliate despre relatiile spatiale dintre obiecte, precum si dimensiunile spatiului masurat. Aceasta capteaza si creeaza milioane de puncte de date in doar cateva secunde, care pot fi masurate continuu si comparate pe masura ce proiectul progreseaza.

Acest lucru este util mai ales intr-o structura interioara complexa, neterminata, cu lucrari de mai multe meserii simultan, sau intr-un loc de munca care implica modernizari sau renovari. Este chiar eficient in structurile ocupate. Scanarile laser pot captura date precise cu precizie in interior, oferind un nivel mai ridicat de precizie in masurare decat fotografiile si fac acest lucru mult mai rapid decat permit masuratorile manuale. Viteza pe care o poate masura sistemul economiseste ore de munca la efectuarea masuratorilor cu mana, iar rezultatele finale sunt considerabil mai precise, pana la o precizie de unul sau doi milimetri. Scanarea cu laser 3D este atat de discreta, de fapt, poate fi finalizata chiar si in locatii sensibile, cum ar fi spitale sau scoli, fara ca cladirile sa fie necesare pentru a se finaliza lucrarile de masurare.

Dupa finalizarea scanarii, datele rezultate sunt colectate si procesate pentru generarea modelului. Este deosebit de util in crearea de modele BIM, unde fiecare teava, grinda, iesire si dispozitiv de fixare este masurata si contabilizata si actualizata continuu. Scanarea cu laser poate ajuta contractantii sa evite conflictele dintre caracteristicile arhitecturale sau sisteme, de exemplu, asigurandu-se ca conductele de apa nu interfereaza cu locatiile planificate pentru cutiile electrice sau sistemele HVAC. Aceasta acuratete ajuta la eliminarea necesitatii unei elaborari costisitoare pe masura ce problemele potentiale sunt eliminate si abordate la inceputul procesului.

Scanarea laser 3D elibereaza unele bariere bazate pe proximitate in calea unor lucrari de constructie eficiente. In cazul in care un arhitect sau inginer nu poate fi prezent fizic la un loc de munca, fie din cauza conditiilor periculoase, fie din locatia geografica. Datele pot fi incarcate in cloud, facandu-le accesibile tuturor celor care trebuie sa le vada, iar deciziile si modificarile precise pot fi luate pe baza acestor date si a modelelor rezultate.

Exista avantaje clare in utilizarea unui sistem de scanare cu laser 3D, iar beneficiile sunt usor de vazut, chiar si intr-o industrie precum constructiile, care adopta lent tehnologii si procese. Scanelerele laser de al nbtrade.ro sunt cele mai eficiente!