Timisoara

Întregalde

Întregalde

Detalii stire

Categorie
Stiri eveniment
Modificat
acum 2 ani si 10 luni
Vizualizari
620

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Întregalde, cel mai nou film semnat de Radu Muntean

Întregalde, semnat de Radu Muntean, va putea fi văzut în premieră la Cinema City din Iulius Mall Timișoara din 6 august iar spectatorii se vor putea întâlni cu regizorul filmului la avanpremiera de miercuri, 4 august, de la ora 19:00.

Apreciat de Sight&Sound, revista British Film Institute, ca fiind “o comedie neagră plină, în egală măsură, de suspans și compasiune,” filmul a avut premiera mondială anul acesta la Cannes în cadrul Quinzaine des réalisateurs, după care Screen Daily nota: “Radu Muntean ne conduce într-un tărâm jucăuș și caustic al satirei sociale, întrucât personajele sale se găsesc pe un teritoriu necunoscut, fără GPS și fără ghidajul clar al unui cod moral.”

Trei prieteni se află într-o excursie umanitară de sfârșit de an. Călătorind într-un jeep pe drumurile de munte neasfaltate ale satului Întregalde, întâlnesc un bătrân singur pe care încearcă să-l ajute să ajungă la gaterul unde pretinde că lucrează. Când mașina lor rămâne blocată într-un șanț în pădure, gaterul se dovedește a fi abandonat și sunt nevoiți să petreacă noaptea împreună cu bătrânul senil, ideile lor despre empatie și generozitate încep să fie puse la îndoială.

Spectatorii din Timișoara vor fi printre primii care vor putea vedea filmul pe marele ecran și vor avea ocazia să se întâlnească cu regizorul Radu Muntean la proiecția de miercuri, 4 august, ora 19:00.

Recent selecționat la Toronto, filmul îi are în distribuție pe Maria Popistaşu (Marți, după Crăciun, Heidi, Otto Barbarul), Ilona Brezoianu (Sieranevada, Urma) şi Alex Bogdan (Ana, mon amour, Babardeală cu bucluc sau porno balamuc) alături de Luca Sabin, Toma Cuzin (Aferim!, Comoara), Carmen Lopăzan și Gabor Bondi.

“Priveliștile uimitoare și atmosfera tăcută evocă un sentiment de melancolie și teamă” scriau cei de la Filmhounds despre cel de-al şaptelea lungmetraj semnat de Radu Muntean cunoscut în țară dar și peste hotare pentru Furia (2002), Hârtia va fi albastră (2006), Boogie (2008), Marți, după Crăciun (2010), Un etaj mai jos (2015) sau Alice T. (2018).

Întregalde este produs de Multi Media Est cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și coprodus de The East Company Productions. Scenariul este semnat de Radu Muntean, Alexandru Baciu şi Răzvan Rădulescu iar imaginea de Tudor Vladimir Panduru.

În România filmul este distribuit de Voodoo Films care gestionează și vânzările internaționale. Intregul program va fi disponibil pe voodoofilms.ro.