Timisoara

Invitatie la film irlandez: Odata ca niciodata (Once)

Detalii eveniment

Categorie
Evenimente sociale
Modificat
acum 2 luni si 3 saptamani
Vizualizari
1179

Reprezentari

DataOraLocatie
Joi 20 februarie 201419:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

Odată ca niciodată

Seară multiculturală cu proiecţie de film, muzică și responsabilitate socială

Pelicula Cultural
ă vă invită joi, 20 februarie, de la ora 19.00, la filmul Once, în regia lui John Carney, la sediul Fundației Balul Vienez, str. Ady Endre, nr. 11, sala vieneză, la mansardă.

Filmul, pus la dispoziție de Ambasada Irlandei în România, este un musical al zilelor noastre. Acţiunea se petrece pe străzile Dublinului, iar coloana sonoră cuprinde cântece ale lui Glen Hansard (din formaţia irlandeză The Frames) - actorul principal - şi ale Markétei Irglová. Filmul a avut 21 de nominalizări la diferite festivaluri și a câștigat 17 premii, dintre care 1 Premiu Oscar în 2006, pentru Cel mai bun cântec original - "Falling Slowly". "Odată ca niciodată" („Once”) e un muzical romantic unic, non-conformist din multe puncte de vedere, apreciat pozitiv de critici: "Un film care merită să îl vezi de mai multe ori" (Peter Travers, Rolling Stone); "Un film minunat. Ar putea fi cel mai bun film muzical al generaţiei noastre" (Michael Phillips, Chicago Tribune).

Vom avea onoarea de a-l avea alături de noi pe domnul Gerard Corr, Ambasadorul Irlandei în România, care ne va vorbi în deschidere despre relațiile culturale bilaterale dintre cele două țări. Suntem cu atât mai încântați de prezența domnului Ambasador cu cât acesta va fi la prima vizită oficială la Timișoara, la un eveniment ce pune filmul irlandez în prim plan.

Pentru a vă introduce în atmosfera filmului, în deschidere vom avea un minirecital de chitară-voce susținut de Bogdan Racz, un tânăr pasionat de muzică, care va interpreta câteva piese, asemeni personajului principal din film.

Locația care ne găzduiește evenimentul este o clădire înstil Secession, dintr-un cartier plin de istorie al Timişoarei, cartierul Iosefin. Aici are sediul Fundația Balul Vienez de la Timișoara care administrează sala vieneză, pe care o pune la dispoziție diferitelor activități cultural-artistice. Și pentru că în această sală își desfășoară cursurile și o școala de dans, vom asista la o mini-demonstrație de tango argentinean.

Biletele de acces la filmul din luna februarie sunt produse de igienă – săpun, șampon, duș-gel, detergent de rufe - care vor fi donate femeilor sprijinite prin Federaţia Caritas, serviciul Adăpostul pentru femei, victimele violenţei domestice „Maria a Apostolilor”, care a găzduit pe parcursul timpului peste 100 de mame cu copii. Am ales această cauză pentru că în filmul nostru regăsim o mamă care își crește copilul singură.