Timisoara

Ionel Pascota se intoarce acasa

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 9 ani si 2 saptamani
Apartine de
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret TIMIS (D.J.S.T.)
Vizualizari
712

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

Dupa cinci ani de "exil", timp in care a performat alaturi de clubul UCM Resita, multiplul campion national si balcanic de motociclism pe circuit, Ionel Pascota, a decis sa revina la Timisoara, locul unde s-a format ca pilot si a inceput practic ascensiunea sportiva. Meritul de a-l fi convins ii revine primarului comunei Giroc, Iosif Ionel Toma, care i-a oferit tot sprijinul de care avea nevoie pentru a se intoarce acasa.
Tinand cont de faptul ca in sezonul 2009 sportivul timisorean a concurat cu licenta emisa de catre federatia austriaca, reintoarcerea sa in viata sportiva romaneasca a fost primita cu bratele deschise de catre oficialii forului autohton de specialitate, caruia sportivul s-a simtit dator sa-i ceara scuze pentru prejudiciul de imagine adus printr-o campanie de denigrare, pornita din randul propriilor sustinatori.
Cetatean de onoare al comunei Giroc, Ionel Pascota jr. va reprezenta MotoClubul Pascota Racing Team Giroc in toate competitiile la care va lua parte in acest an. In 2009, pilotul de 30 de ani a castigat Romanian Superbike si Campionatul Est European (clasa 600 cmc Supersport).
"Pentru sezonul competitional 2010, inca suntem in faza de constructie a echipei si in acest moment Moto Clubul are inscrisi sase piloti, care vor concura la clasele supersport si superbike, dintre care cel mai valoros este sportivul Ionel Pascota", a precizat Vali Delianis, team managerul echipei.
Ionel Pascota jr. practica motociclismul de la varsta de 12 ani, iar in 2004 a fost declarat Maestru al Sportului.