Timisoara

ITFest se reîntoarce la Timișoara

ITFest se reîntoarce la Timișoara

Detalii stire

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 5 ani si 6 luni
Vizualizari
563

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara (OSUT) readuce pe plaiurile bănățene un proiect mult așteptat în rândurile pasionaților de calculatoare și jocuri în rețea. În perioada 29 martie – 12 aprilie se va desfășura la Timișoara ediția a 11-a de ITFest, care pregătește atât conferințe și workshop-uri ce vizează probleme actuale în ceea ce privește perspectivele de carierăși întrebări frecvent întâlnite în domeniul IT, cât și un târg de joburi și un lan-party pentru iubitorii de jocuri eSports.

În contextul nevoii atât de a promova educația non-formală, cât și de a crea un mediu în care tinerii iși pot testa cunoștințele, proiectul dorește să completeze abilitățile obținute de către studenți într-un mod cât mai plăcut, pentru ca aceștia să poată pune în practică orele de teorie acumulate în facultate și să experimenteze cele mai noi tehnologii din domeniul IT (tehnologii folosite de companiile din Timișoara).

Programul ITFest cuprinde conferințele „How to start it in IT” și „Start-up vs Multi-națională: Unde să mă angajez?”, workshop-uri de concepere a jocurilor și de dezvoltare a aplicațiilor pentru smartphone-uri, ateliere susținute de companii cu renume precum Microsoft, târgul de joburi și lan-party-ul de League of Legends, DOTA2, Hearthstone și CS:GO.

Prin conceptul de anul acesta “Learn IT, Prove IT, Improve IT”, tinerii participanți vor putea acumula, testa și îmbunătăți cunoștințele în domeniul IT.


***
Organizaţia Studenţilor din Universitatea de Vest din Timişoara (OSUT) este singura organizaţie sindical-studenţească constituită la nivelul Universităţii de Vest din Timişoara, înfiinţată în 27 martie 1990, cu o experienţă de peste 26 ani, fapt ce o face cea mai reprezentativă organizaţie a universităţii şi, totodată, un punct de reper pentru toate ligile studenţeşti din ţară. Scopul OSUT este dea reprezenta interesele comune ale studenţilor şi de a stimula participarea acestora la actul educaţional, la viaţa socială, economică şi culturală. Organizaţia reprezintă un mediu asociativ de tineret, mediu în care orice student are şansa de a se exprima şi de a-şi pune ideile în practică.