Timisoara

Iti este frica de examenele de matematica? Iata ce trebuie sa stii

Iti este frica de examenele de matematica? Iata ce trebuie sa stii.

Detalii stire

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 5 luni si 3 saptamani
Vizualizari
767

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Anxietatea sau frica de matematica apare destul de frecvent la scolari. Teama rezulta de cele mai multe ori din lipsa de incredere. In cea mai mare parte, anxietatea legata de matematica este frica de a gresi. Mintea noastra proiecteaza un gol si credem ca nu vom reusi sa ajungem la rezultatul corect. Presiunea ce apare in limitele de timp pentru examene nu face decat sa creasca teama de matematica pentru multi studenti. De aceea, meditatiile la matematica sunt extrem de benefice, pentru ca pot investi elevul cu incredere.

De unde vine frica de matematica? De obicei, frica de matematica provine din experiente neplacute; deseori se datoreaza predarii precare sau experientelor slabe la matematica. Multi studenti care se tem, demonstreaza o dependenta excesiva de niste proceduri si nu inteleg de fapt matematica. Cand cineva incearca sa memoreze procedurile, regulile si rutinele fara sa le inteleaga, matematica se uita rapida si se instaleaza panica.

Gandeste-te la matematica ca la memorarea tuturor procedurilor - ce se intampla daca uiti cateva din ele? Un fiasco. Prin urmare, cu acest tip de strategie, o memorie buna ajuta, dar daca nu ai o memorie buna, nu prea e in regula. Este critic sa intelegi ce lucrezi la matematica, iar asta poti face cel mai usor cu niste meditatii matematica (un indrumator personal). Dupa ce vei capata incredere in tine, vei vedea ca teama de matematica va disparea. Parintii si profesorii au un rol important in a se asigura ca elevii inteleg matematica predata. Cand este nevoie de pregatire speciala, parintii nu ar trebui sa refuze elevului oportunitatea de a face niste meditatii matematica si de a intelege mai usor niste concepte importante.

Mituri si conceptii gresite! Nu sunt adevarate:
- Te-ai nascut cu o gena matematica: fie o ai, fie nu.
- Matematica este pentru barbati, femeile nu inteleg matematica niciodata!
- Matematica este mult prea grea pentru oamenii obisnuiti.
- Daca partea logica a creierului tau nu functioneaza, nu te vei descurca niciodata bine la matematica.
- Exista un singur mod corect de a face matematica.

Cum poti sa depasesti teama de matematica?
- O atitudine pozitiva iti va fi de ajutor. Cu toate astea, atitudinea pozitiva implica si invatare de calitate pentru a intelege, iar de multe ori acesta nu este cazul abordarilor traditionale de predare a matematicii.
- Pune intrebari si fii hotarat sa intelegi matematica. Nu te multumi cu putin nici macar atunci cand faci meditatii matematica. Solicita explicatii suplimentare, demonstratii si simulari.
- Exerseaza regulat, mai ales daca intampini dificultati. Ia notite.
- Cand nu intelegi, angajeaza un meditator matematica pentru a te ajuta. Pentru a intelege matematica, uneori este nevoie doar de o abordare diferita.

Autor

  • Seo Agency
  • 0Partener de afaceri

  • SEO Agency pentru noi nu este doar o agentie, ci este o echipa care in fiecare zi munceste pentru afacerea ta, controland toate canalele de trafic si asigurand un profit maxim. Optimizam site-uri de peste 10 ani.
  • 0785369369