Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal - Aeroterme si convectoare, Aparate de aer conditionat, Boilere, Calorifere, Cazane, Centrale termice, Panouri radiante, Panouri solare, Pompe de apă, hidrofoare, Pompe de caldura, Radiatoare, Sobe si seminee, Termostate, Tevi si robineti, Ventilatoare
https://euro-instal.ro

Îți poți îmbunătăți memoria mergând înapoi?

Îți poți îmbunătăți memoria mergând înapoi?

Detalii stire

Social links
Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Apartine de
Clinica Naturell
Vizualizari
640

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Un studiu arată că mișcarea inversă poate ajuta memoria pe termen scurt

Un studiu publicat în numărul din ianuarie al Cognition a descoperit că oamenii care mergeau înapoi, își închipuiau că pășesc înapoi sau chiar vizionau un videoclip care simulează mișcarea înapoi și-au amintit mai bine de evenimentele din trecut decât cei care mergeau înainte sau stăteau nemișcați.

De ce?
Acest lucru este încă un mister, spun profesorii de psihologie ai Universității Harvard. Este posibil ca oamenii să asocieze conceptul de înapoi cu trecutul și acest lucru declanșează cumva un răspuns de memorie.

Testarea efectelor mișcării
Cercetătorii au decis să testeze efectul mișcării înapoi asupra memoriei, deoarece numeroase studii anterioare au găsit legături între mișcare și memorie. Au recrutat 114 oameni pentru a lua parte la 6 experimente diferite de memorie.

În experimente, aceștia au arătat participanților un videoclip despre o ilegalitate pusă în scenă, o listă de cuvinte sau un grup de imagini. Au cerut apoi participanților să meargă înainte, să meargă înapoi, să stea nemișcați, să vizioneze un videoclip care simulează mișcarea înainte sau înapoi sau să își imagineze mersul înainte sau înapoi. Participanții au răspuns apoi la întrebări legate de informațiile pe care le-au văzut mai devreme.

În toate cazurile, persoanele care se deplasau înapoi, s-au gândit să se deplaseze înapoi sau au văzut un videoclip care ilustrează mișcarea inversă au fost mai capabile să-și amintească informațiile pe care le-au arătat mai devreme, în comparație cu cei care stăteau nemișcați.
În 5 din cele 6 experimente, memoria a fost mai bună atunci când oamenii au mers înapoi decât atunci când au mers înainte. În medie, impulsul în memorie a durat 10 minute după ce oamenii au încetat să se miște.

În experimentul unui jaf înscenat, de exemplu, participanții au vizionat un videoclip cu o femeie, așezată într-un parc, căreia i-a fost furată geanta. Cercetătorii au testat cât de bine oamenii ar putea răspunde la 20 de întrebări cu privire la jaful simulat, în funcție de direcția în care s-au mutat sau dacă stau liniștiți. Ei au descoperit că oamenii care au mers înapoi au fost în mod semnificativ mai probabil să răspundă la mai multe întrebări corect, indiferent de vârsta lor sau de alți factori.

Concluziile sugerează că această strategie de mișcare ar putea fi un mijloc de a ajuta oamenii să-și amintească mai bine evenimentele din trecut.

Îmbunătățirea memoriei
Profesorii spun că mișcarea înapoi ar putea fi adăugată într-o zi la tehnicile existente deja utilizate pentru a stimula memoria. O astfel de metodă se numește interviu cognitiv. Tehnica de intervievare ajută oamenii să-și amintească detalii despre un eveniment recent, de exemplu, dacă au asistat la o crimă. „Ceea ce încearcă să facă intervievatorii este să obțină informații cât mai exacte, fără a induce o memorie falsă. (...) Acestea fac acest lucru parcurgând metaforic persoana prin evenimentul înainte și înapoi. Este posibil ca mersul înapoi literal să facă ceva similar în creier.", mai spun profesorii.

Folosirea mișcării înapoi ar putea crește interviul cognitiv sau poate fi folosit ca o tehnică separată. O întrebare-cheie care rămâne fără răspuns este însă dacă tehnica ar promova rechemarea exactă a evenimentelor cotidiene.

Autorii studiului au spus că cercetările viitoare vor căuta să descopere nu numai de ce această tehnică pare să îmbunătățească rechemarea memoriei, dar și dacă ajutorul de memorie bazat pe mișcare ar putea ajuta adulții în vârstă sau persoanele cu demență.

Te așteptăm la #clinicanaturell pentru a descoperi cele mai noi și benefice tratamente și terapii pentru sănătatea și frumusețea tale!

Până data viitoare,
Cu drag,

Echipa Clinica Naturell
Adresa: Timișoara, Calea Bogdăneștilor, nr. 22
Telefon: 0723 51.20.25, 0722 21.44.21, 0785 288.112

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro