Timisoara

James Bluemel, autorul seriei Romanians are coming vine la Timisoara

Detalii stire

Categorie
Stiri divertisment
Modificat
acum 2 ani si 11 luni
Vizualizari
676

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

JAMES BLUEMEL, autorul seriei ROMANIANS ARE COMING vine la Timisoara

Seria de televiziune ROMANIANS ARE COMING difuzata de CHANNEL 4 in Marea Britanie a creat controverse si reactii in randul compatriotilor nostri care-si duc traiul in Anglia. Situatia a escaladat cu demonstratii in fata sediului televiziunii britanice, implicarea ambasadei Romaniei si replici de anvergura in media din patrie.
Asociatia Documentor l-a invitat in Timisoara pe JAMES BLUEMEL, autorul seriei ROMANIANS ARE COMING si, in premiera in ROMANIA, va proiecta integral seria in cadrul actiunii OPEN DOCUMENTARY SESSION 2015.

Vineri, 24 aprilie incepand cu ora 10:00, in sala ovala a City Business Centre, str. C. Brediceanu nr. 10 (Piata 700) Timisoara, organizam simpozionul “IMAGINE SI PREJUDECATA”. In prezenta lui James Bluemel, autorul controversatei serii de televiziune ROMANIANS ARE COMING, difuzata pe Channel 4, intr-o dezbatere alaturi de reprezentanti ai societatii civile, analisti media, politicieni, presa si profesionisti din domeniul audio-vizualului vom aborda tema imaginii Romaniei peste hotare in fata prejudecatilor, stereotipurilor si realitatii.
In aceeasi zi incepand cu ora 20:00, in premiera in Romania vom proiecta integral seria “ROMANIANS ARE COMING”. Proiectia va fi urmata de Q&A si va avea loc la Centrul cultural Ambasada, str. Anton Seiller nr. 2, Timisoara.

O zi inainte, joi 23 aprilie, OPEN DOCUMENTARY SESSION 2015 debuteaza cu o seara dedicata filmului documentar care abordeaza intr-o anumita masura fenomenul muzical. Sub titlul EURO PUNKO VIZIUNE, se vor proiecta in premiera in Timisoara trei filme documentare cu PUNK, cu VIZIUNE, cu cativa EURO, despre unele personaje care au parte de esec, altele care au parte de succes si unele care inca n-au parte de nimic.
De la ora 18:00 in prezenta autorului OGNJEN GLAVONIĆ se va vedea ZIVAN MAKES A PUNK FESTIVAL, Serbia, 2014 urmat de la ora 20:00 de HIJACKING EXIT, Romania, 2015 in prezenta autorului FLAVIUS BAICAN. De la ora 21:00 se va proiecta THE PUNK SYNDROME, Finlanda, 2012. Nimeni nu banuia in perioada cand filmul participa si castiga premii la festivaluri ca trupa care este subiectul filmului avea sa devina reprezentanta Finlandei la EUROVISION 2015. Proiectiile sunt urmate de Q&A si vor avea loc la centrul cultural Ambasada, str. Anton Seiller nr. 2, Timisoara.

Toate evenimentele sunt deschise publicului larg, iar intrarea este libera. Pentru participarea la dezbaterea de vineri dimineata, aveti in vedere ca sala dispune de numai 50 de locuri. Evenimentul este sustinut de Centrul National al Cinematografiei si Consiliul Judetean Timis.

Filtre stire

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta