Timisoara

Jocul Tzolkin

Jocul Tzolkin

Detalii

Categorie
Manifestari culturale
Modificat
acum 9 ani si 6 luni
Vizualizari
1123

Reprezentari

DataOraLocatie
Sambata 13 iulie 2013 - Sambata 27 iulie 201314:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare


In luna iulie, in fiecare duminica organizam jocuri de Tzolk'in. Daca știi sa joci, te așteptam in cafeneaua librariei sa iți bați prietenii, cunoscuții și pe oricine reușești. Iar daca este un joc nou pentru tine, iți dam cateva detalii.

Jocul Tzolkin: The Mayan Calendar vine cu o noua mecanica de joc: "dynamic worker placement". Jucatorii reprezinta diferite triburi maiașe care iși plaseaza muncitorii pe roți gigantice conectate intre ele, iar atunci cand ele se vor invarti, vor duce muncitorii in diverse locuri.
Intr-o tura, jucatorii pot plasa unul sau mai mulți muncitori pe cel mai de jos loc pe roata, fie sa ridice unul sau mai mulți munciori. Atunci cand plaseaza muncitori, ei trebuie sa plateasca porumb, care este moneda in acest joc. Atunci cand ei ridica un muncitor, vor efectua diverse acțiuni indicate de locul unde se afla. Acțiunile plasate mai "tarziu" pe roata sunt mai valoroase, deci este bine de lasat muncitorul sa... munceasca - dar un jucator nu poate sa iși sara tura; daca au toți muncitorii plasați, atunci trebuie neaparat sa ii ridice.

Jocul se termina atunci cand roata face o tura completa.

Este un joc aparut in limba romana in anul 2012, recomandat peste varsta de 12 ani și se joaca in 2-4 oameni.