Timisoara

Katja Lee Eliad - Perform

Detalii expozitie

Categorie
Expozitii
Modificat
acum 3 ani si 3 saptamani
Vizualizari
538

Reprezentari

DataOraLocatie
Marti 13 februarie 2018 - Sambata 31 martie 2018

Voteaza & Distribuie

Prezentare expozitie

CALINA Spațiu de Artă Contemporană prezintă

KATJA LEE ELIAD | PERFORM

13 Februarie 2018, ora 18
13 Februarie - 31 Martie 2018

Calina Spațiu de Artă Contemporană
Str. Mărășești nr 1-3, 300086
Timișoara, România
www.calina.ro

Program: luni-vineri | 10:00 – 18:00, sâmbătă 11:00 – 15:00

Perform este un proiect de cercetare artistică autoreflexivă demarat în 2014 de Katja Lee Eliad în confruntarea unui posibil diagnostic de bipolaritate. Ce este căderea psihică? Oricine știe de la primele ore de biologie că suntem formați din substanțe chimice al căror echilibru asigură buna funcționare a organismului prin intermediul sistemului nervos. Aparent sună foarte exact.

Nivelul cercetării în realitate este incipient iar investigațiile și diagnosticarea sunt bazate pe corelații făcute adesea intuitiv. Și mai mult “limbajul științei folosit la instruirea medicilor și, din ce în ce mai mult în scrierile și conversațiile neacademice, e ciudat de capricios. Rezultatele cumulate ale efectelor chimice din creier nu sunt întelese prea bine”, scria un teoretician recent al depresiei, Andrew Solomon.

Plecând din această realitate Perform este o călătorie dialectică în înțelegerea nenumăratelor contradicții care coagulează esența sistemului nervos uman. Katja Eliad traduce în limbaj personal conceptul de “performanţă.” Expoziția este un monolog despre fragilitatea individului, greu de privit în profunzimea cea mai intimă pe care o deschide.
(Curator Valentina Iancu)

Katja Lee Eliad s-a născut în 1972 Tel Aviv, s-a format în Franţa şi de peste 15 ani lucrează în New York, Paris şi în Bucureşti. În 2009 a avut prima expoziție personală în România la Muzeul Național Brukenthal (“E ATA”), urmată de „Super8” la Galeria Ivan în 2014 şi „Bucharest White World” la Galeria Posibilă în 2017. În prezent lucrează cu predilecţie cu sunetul, foto-video şi experimente cu maşina de scris.