Timisoara

La Vida Loca

Detalii petrecere/concert

Categorie
Petreceri / Concerte
Modificat
acum 3 ani si 7 luni
Vizualizari
937

Reprezentari

DataOraLocatie
Sambata 21 septembrie 2013 

Voteaza & Distribuie

Prezentare petrecere/concert

LA VIDA LOCA - turneul cu succes internațional al flautistului Matei Ioachimescu și al pianistului Alfredo Ovalles, din nou în România
Asociația Culturală SKYLINE propune un concert extraordinar la Sala Capitol, Joi, 1 Martie de la ora 19:00.

Flautistul de origine română Matei Ioachimescu și pianistul venezuelean Alfredo Ovalles, ale căror cariere cunosc consacrarea internațională, vă invită la o călătorie în jurul lumii, în cadrul celei de-a treia ediții a turneului ‘’La Vida Loca’’. Nouă orașe din România, în perioda 27 februarie- 18 martie, de la Oradea și Cluj, la Timișoara, Deva, Bistrița și București, vor fi gazdele unui program unic, cross-over.
Matei Ioachimescu, flautistul al cărui parcurs muzical a început în România și s-a desăvârșit la Academia de Muzică din Viena, alături de Alfredo Ovalles, format la Universitățile din Statele Unite și Austria, vă oferă o evadare din cotidian.
Cei doi muzicieni, virtuozi și versatili, au un repertoriu de la muzică barocă la creații contemporane, colaborând cu ansambluri din Europa până în Japonia.
Pentru ediția din acest an a turneului, cei doi au selectat partituri care sparg granițele dintre muzica clasică, jazz, ajungând la sonorități pop- rock contemporane.
Matei Ioachimescu și Alfredo Ovalles vă propun să descoperiți că sunetul și ritmul, atunci când cuprind cele mai vibrante emoții de bucurie și nostalgie, senzații ardente, presărate cu umor și energie explozivă, te conduc întotdeauna acasă.
Flautul lui Matei Ioachimescu reprezintă instrumentul prin care acest muzician își exprimă nu doar măiestria, pe care și-o potențează cu fiecare zi, ci, deopotrivă, implicarea în activități de mentorat artistic în Austria, Japonia, Ungaria, Croația și România, precum și în angajamentele de diplomație culturală care i-au fost încredințate de actualul cancelar al Austriei, Sebastian Kurz, încă din 2013.

Biletele se găsesc în reţeaua Librăriilor Cărtureşti, Librăria La Două Bufniţe, clubul Manufactura şi la Sala Capitol a Filarmonicii Banatul cu o oră înainte de începerea spectacolului.
Organizator: Asociația Culturală SKYLINE

Un proiect susținut de: Radio România Muzical și Radio România Cultural

Parteneri: Asociația pentru Muzicăși Cultură, Filarmonica “Banatul” Timișoara

Matei Ioachimescu
, flautist român de renume, susține o activitate
concertistică impresionantă, este recunoscut pentru interpretările repertoriului
baroc, modern, dar și pentru recitaluri cross-over.
Este absolvent al Universității de Muzică din Viena, oraș unde s-a stabilit, este laureat al mai multor distincții si burse și colaborează cu unii dintre cei mai interesanți muzicieni din Europa, pe scene europene și japoneze.
Albumul de debut împreună cu pianista Cătălina Butcaru, intitulat "Lumiere",
este considerat de către criticii de specialitate un produs de referință pentru
aceste două instrumente.
Pentru activitatea sa intensă și calitatea înaltă a proiectelor susținute, i-a fost încredințat titlul de "Ambasador al Integrării" în anul 2013 de către actualul cancelar al Austriei, Sebastian Kurz. Are o bogată activitate pedagogică, susținând frecvent cursuri de măiestrie în Austria, Japonia, Ungaria, Croația și România.
Alfredo Ovalles s-a format ca muzician complex și versatil în orașul său natal - Caracas, în Venezuela, la Baylor University din Statele Unite ale Americii și la Universitatea de Muzică din Viena.
Are o carieră internațională importantă, care îl poartă pe scene precum Berliner Philharmonie, Wiener Konzerthaus, Musikverein sau King’s Place din Londra. Pe lângă recitaluri solo, Alfredo Ovalles colaborează cu Orchestra “Frederic Chopin” din Gdańsk - Polonia, cu Filarmonica din Minsk sau cu Orchestra Simfonică a Republicii Dominicane. Este câștigător al unor competiții internaționale importante, precum Osaka International Music Competition sau “Franz Schubert” Competition din Bulgaria. Alfredo Ovalles este un artist în permanentă dezvoltare și un avocat al muzicii noi, care colaborează intens cu compozitori și ansambluri precum Green Thing sau Black Page Orchestra.

Filtre petrecere/concert

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta