Timisoara

La multi ani, Rotary International

La multi ani, Rotary International

Detalii eveniment

Categorie
Evenimente diverse
Modificat
acum 9 ani si 9 luni
Vizualizari
1219

Reprezentari

DataOraLocatie
Sambata 23 februarie 201319:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

La multi ani, Rotary International !

Opera din Timişoara iluminată simbolic în galben şi albastru, pe 23 februarie.

Opera Naţională Română Timişoara va fi iluminată festiv pe 23 februarie 2013, de la ora 19:00, pentru a marca 108 ani de la înfiinţarea organizaţiei nonguvernamentale Rotary International şi 28 de ani de la începerea proiectului pentru eradicarea poliomielitei pe glob. „Am ales această clădire importantă a Timişoarei pentru însemnătatea sa istorică şi culturală. Este locul care a dat numeroase premiere europene şi naţionale, este un simbol al Revoluţiei din 1989, este o instituţie de cultură de elită şi, să nu uităm, va avea un rol important în proiectul Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021. ”- Horaţiu Rada – preşedinte Club Rotary Cetate Timişoara, 2012-2013.
Opera va fi iluminată prin proiecţii iar cluburile Rotary Timişoara, Rotary Cetate şi Rotary Ripensis îşi vor prezenta succint cele mai importante proiecte şi realizări. Atmosfera va fi completată cu un program muzical asigurat de Timişoara Big Band şi de un foc de artificii.
În ultimii ani, în profund acord cu colegii din întreaga lume, şi cluburile Rotary din Districtul 2241 România şi Republica Moldova au ales să sărbătorească dubla aniversare într-un mod deosebit, prin iluminarea unor clădiri reprezentative. Acest mod de a celebra este conceput cu scopul de a promova principiile de bază ale organizaţiei Rotary, luminile de pe clădiri simbolizând rolul pe care organizaţia îl are la nivel mondial pentru dezvoltarea comunităţilor dar şi în derularea campaniei împotriva poliomielitei, program desfăşurat de Rotary International din anul 1985.
Rotary Internaţional numără 1,2 milioane de membri, organizaţi în peste 33.000 de cluburi din aproximativ 200 de ţări. La nivel districtual, organizaţia Rotary International este reprezentată în Estul Europei de District 2241 România Republica Moldova. Acesta este alcătuit din 92 de clubRotary Internaţional numără 1,2 milioane de membri, organizaţi în peste 33.000 de cluburi din aproximativ 200 de ţări. La nivel districtual, organizaţia Rotary International este reprezentată în Estul Europei de District 2241 România Republica Moldova. Acesta este alcătuit din 92 de cluburi - cu peste 2.700 de membri - care îşi au sediul în majoritatea oraşelor mari din cele două ţări pe care le reprezintă. 
Pe lângă numeroasele proiecte umanitare pe care le-a iniţat de-a lungul timpului, Fundaţia Rotary International este recunoscută pentru programele sale educaţionale şi artistice, precum şi prin faptul că membrii săi activează pentru dezvoltarea comunităţilor aflate în dificultate. Deviza organizaţiei este „Service above self - A servi mai presus de sine”.

Horaţiu Rada – preşedinte Club Rotary Cetate Timişoara, 2012-2013

Filtre eveniment

Perioada: Saptamana curenta, Luna curenta
Tip eveniment: Evenimente diverse