Timisoara

La Timisoara, studentii cu initiativa si profesionistii din business zugravesc impreuna pentru educatie

Detalii stire

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 6 ani si 11 luni
Vizualizari
1226

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

La Timisoara, studentii cu initiativa si profesionistii din business
zugravesc impreuna pentru educatie

Minds Hub si HELLA Romania lanseaza initiativaZugravim pentru educatie”, prin care studentii mai multor facultati, alaturi de profesionistii din mediul de afaceri local, zugravesc simbolic un perete din interiorul hub-ului educational, care este in plin proces de amenajare.

Minds Hub este un nou concept educational inovativ, care doreste a fi o solutie privind realizarea unui parteneriat strans intre mediul educational (organizatii studentesti si facultati) si mediul de afaceri. In urma acestei colaborari, vor fi dezvoltate academii si proiecte extracurriculare care sa ajute studentii si absolventii la intrarea pe piata fortei de munca, dar si companiile prin reducerea timpului si investitiei in recrutarea si inductia acestora.

Marcam astfel progresul santierului de la etapa de finisare la cea de mobilare prin acelasi spirit colaborativ cu care am creat hub-ul, deconectand de la sarcinile zilnice profesionistii HELLA, care vin alaturi de noi pentru cateva ore. In trecut, echipa noastra s-a bucurat de vizita pe santier a directorului general si directorului de resurse umane al companiei, lucru care ne-a adus un plus de motivatie pentru ceea ce facem.”, declara Remus Radvan, fondatorul Minds Hub.

Proiectul Minds Hub este compus din trei parti principale:

  • Un consiliu format din profesori afiliati diferitelor facultati, organizatii studentesti si profesionisti din mediul de afaceri.
  • platforma de eLearning, unde profesionistii vor preda cursuri online pe domenii specifice pentru studentii dornici de perfectionare profesionala.
  • Un spatiu de 200 mp, avand la baza viziunea studentilor pentru crearea unui
    co-working space, atat pentru proiecte, cat si pentru petrecerea timpului liber.

Pentru finalizarea spatiului creativ al hub-ului, HELLA Romania sprijina Minds Hub prin evenimentul „Zugravim pentru educatie”, care va avea loc vineri, 11 decembrie, la demisolul Facultatii de Economie si de Administrare a Afacerilor, in intervalul orar 15:30-17:30.

Am raspuns cu entuziasm propunerii studentilor din Minds Hub, reconfirmand sustinerea pe care HELLA Romania o are pentru tinerii din Romania care urmăresc o transformare in viitoarea generație de profesioniști.”, adauga Octav Jurcoane, Brand & Communications Manager HELLA Romania.

Minds Hub este un proiect la care au lucrat intens in ultimii doi ani de zile echipe de studenti din mai multe facultati din Timisoara, alaturi de mentori si profesionisti din mediul de afaceri, cu sustinerea profesorilor. Acestia din urma au inteles ca proiectul este unul complementar, si nu alternativ, si ofera o perspectiva necesara contextului actual din mediul universitar.

Despre HELLA
HELLA este o companie globala, de familie, prezenta pe plan international cu peste 32.000 de angajati care activeaza in 100 de locatii, in mai mult de 35 de tari.
Grupul german HELLA dezvolta si produce componente si sisteme de iluminat si electronice pentru industria automotive. De asemenea, HELLA dispune in Europa de unul dintre cele mai mari centre de servicii pentru piese de schimb si accesorii destinate autovehiculelor, servicii de diagnoza si servicii de asistenta. Mai mult, HELLA produce si module complete pentru vehicule, sisteme de climatizare si retele de bord.
Cu cei peste 6000 de angajati din cercetare si dezvoltare, HELLA se numara printre cele mai inovatoare companii din sectorul auto. Cu o cifra de afaceri de aproximativ 5,8 miliarde de euro, realizata in anul fiscal 2014/2015, grupul HELLA se claseaza in randul celor mai importanti 40 de furnizori din industria auto globala si este una dintre cele mai mari 100 de companii industriale din Germania. In Romania, HELLA are 3 centre de proiectare și dezvoltare, un centru administrativ și 3 unitati de productie în Timisoara, Arad, Lugoj si Craiova unde, in prezent, lucreaza peste 2.400 de profesionisti.

Despre Minds Hub
Lansat in 2013, Minds Hub a facilitat conceperea, dezvoltarea si implementarea mai multor proiecte pentru studenti: Recruitment Academy, Antreprenor de Sezon, Business Book Club, Create your Circles, Business Run, Bank Shadowing Program și alte programe în parteneriat cu companii sau ONG-uri. In cifre, 83 evenimente, 43 parteneri, 86 speakeri/traineri, 1200 participanti directi, peste 100.000 persoane in audienta Minds Hub. In prezent, comunitatea isi propune sa devina cel mai de anvergura proiect universitar dedicat dezvoltarii de competente practice, complementare cu cele formate in facultate.