Timisoara

Lampi industriale cu led - cum să economisești inteligent

Lampi industriale cu led - cum să economisești inteligent

Detalii articol

Categorie
Articole amenajare si decoratiuni
Modificat
acum 1 luna si 1 saptamana
Vizualizari
75

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Soluțiile de iluminare cu led sunt în continuă creștere. Există mai multe opțiuni în ceea ce privește sursa de iluminare pe bază de led. Așa că fie că alegi lampi industriale cu led, tuburi led sau chiar becuri led există suficiente modalități disponibile pe piață cu care să înlocuiești becurile tradiționale cu incandescență și fluorescente compacte, cu soluții eficiente din punct de vedere energetic.

În timp ce unele produse led, cum ar fi becuri led, ar putea arăta ca orice alt bec sau tub fluorescent, varietatea de produse, noua terminologie introdusă de industria iluminatului și faptul că ledurile sunt o tehnologie diferită de ceea ce ai fost obișnuit de zeci de ani poate face schimbarea la iluminarea cu led destul de provocatoare.
Acest articol explică întocmai ceea ce trebuie să știi despre beneficiile surselor de iluminare pe bază de led, așa cum sunt sursele precum niște tuburi led. De altfel, vei găsi aici felul în care niște lampi industriale cu led sunt alegerea potrivită chiar și pentru locuințe.

De ce să faci trecerea pe LED?

Pe lângă faptul ledurile – fie ele lampi industriale cu led, becuri led sau chiar tuburi led – sunt mult mai eficiente din punct de vedere energetic decât opțiunile cu incandescență, capabile astfel să asigure economii semnificative de energie, acestea durează mult mai mult, nu conțin mercur și oferă mult mai multe opțiuni pentru luminozitate și aspect luminos (cald versus rece).

În plus, ledurile nu vin doar într-o formă tradițională de bec. Datorită formei lor compacte, soluțiile de iluminat cu leduri vin în toate modele, formele și dimensiunile, oferind o cantitate aproape nelimitată de moduri în care lumina poate fi utilizată și adăugată la un mediu de acasă. Alegerea surselor potrivite de lumini trebuie aleasă în funcție de funcționalitățile dorite și de zonele din casa ta. Așa că asigură-te că parcurgi cu atenție următoarele informații. Urmează să faci cunoștință cu multiplele forme în care lumina te ajută să decorezi casa!

Funcțiile luminii

Iluminatul este clasificat în mod obișnuit în lumină ambientală, lumină de sarcină, lumină de accent și lumină decorativă. Fiecare categorie servește unui scop diferit, iar când planifici felul în care pică lumina pentru fiecare cameră sau obiect din casă, este util să înțelegi cum aceste niveluri diferite de lumină se pot completa reciproc. Tocmai de aceea, urmează să îți prezentăm fiecare funcție în parte a luminii.

Iluminat ambiental

Iluminarea ambientală (sau generală) oferă o cantitate uniformă de lumină difuzată în întreaga zonă sau cameră pentru viziune și orientare generală. Niște lampi industriale cu led, iluminatul de la golf sau corpurile de iluminat suspendate sunt exemple tipice de iluminare ambientală care proiectează lumina în așa manieră încât să acopere toată suprafața dorită.

Lumina de sarcină

Pentru a oferi lumină într-o zonă în care are loc o activitate, spre exemplu locul în care se pregătesc delicioasele preparate pe care le preferi – blatul bucătăriei. O lampă de lectură sau o oglindă de machiaj sunt alte două exemple la fel de ilustrative. Scopul luminilor este acela ca sursele – fie ele becuri led, lampi industriale cu led sau tuburi led – să evidențieze o anumită zonă în plus față de lumina ambientală din acea cameră.

Iluminare cu accent

Iluminarea de accent este folosită pentru a evidenția obiecte precum opere de artă, elemente arhitecturale sau plante, prin crearea de contrast în luminozitate. Acest lucru se realizează adesea folosind corpuri reglabile încastrate sau montate pe suprafață sau iluminare pe șine.

Iluminat decorativ

Poate cel mai interesant mod în care poți alege să îți decorezi casa cu luminile potrivite este prin alegerea unor surse de iluminat decorative. Acest tip de iluminat reprezintă o bijuteria pentru casa ta! Funcția principală a corpurilor de iluminat decorative este să arate frumos. Candelabrele și aplicele de perete sunt exemple tipice. Această abordare stratificată a iluminatului este utilă pentru a crea o atmosferă confortabilă și echilibrată vizual.

Temperatura luminii este la fel de importantă ca sursa de lumină preferată!

O dată ce ai decis ce tip de corp de iluminat va fi plasat în funcție de fiecare cameră în parte pentru diferitele funcții pe care vrei ca lumina să le îndeplinească, este timpul să te gândești și la temperatura culorii. Lumina ar trebui să completeze designul interior, mobilierul, culorile și alte decorațiuni din casa ta. În general, temperatura culorii este o alegere și o preferință personală, totuși există câteva reguli care pot fi aplicate pentru a ajuta la alegerea unei lumini care să completeze designul interior.

Lumina caldă

Iluminarea ambientală dintr-o cameră este de obicei sursa principală de lumină și, prin urmare, un element cheie în stabilirea stării generale de spirit și a ambianței unei camere.Corpurile de iluminat de culoare caldă sunt adesea preferate în camerele de zi și dormitoare pentru a crea o atmosferă confortabilă. Deși mulți oameni par să prefere un alb cald, camerele care sunt decorate cu mobilier deschis la culoare și culori mai clare, cum ar fi alb, albastru și gri deschis, cum ar fi o bucătărie modernă, aceasta poate beneficia de o lumină mai neutră și mai rece.

Lumina rece

În cazul iluminării de sarcină, preferabil este să fie utilizată lumina rece pentru a oferi un nivel suplimentar de lumină acolo unde are loc o sarcină vizuală. Prin urmare, este important ca lumina să poată crea un contrast bun, ceea ce se realizează cel mai bine cu un alb neutru până la rece în intervalul 3500K până la 5000K.

Deoarece lumina rece creează un contrast mai bun decât lumina caldă, temperatura rece a culorii luminii reprezintă, de asemenea, o alegere bună pentru lumina ambientală principală din băi. Lumina mai rece va oferi o idee mai realistă despre cum arăți în realitate și pentru momentele în care vei dori să te machiezi folosindu-te de o lumină cât mai realistă posibil.

Alegerea luminilor potrivite, a corpurilor și surselor de iluminat și optarea pentru lampi industriale cu led în detrimentul altor surse de lumină ține de alegerea personală. Însă, cănd vine vorba de îmbinarea perfectă dintre eficiență și rafinament în design, atunci e în mod vizibil evident faptul că ledul a înlocuit de mult sursele tradiționale de iluminare.

Sursa foto: pexels.com

Filtre articol

Categorie articol: Instalatii