Timisoara

Lansare de carte "Hors - Piste en Roumanie"

Lansare de carte "Hors - Piste en Roumanie"

Detalii lansare de carte

Categorie
Lansari de carte
Modificat
acum 3 luni si 3 zile
Vizualizari
648

Reprezentari

DataOraLocatie
Duminica 23 aprilie 201712:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare lansare de carte

In parteneriat cu Librãria Cãrturești *** Despre România nu se cunosc prea multe, se vorbește mereu despre folclorul și mitul vampirului din Transilvania. Această țară, integrată în Uniunea Europeană în 2007, face obiectul multor preconcepții.

Plecând de la o astfel de constatare, autorul cărții, Grégory RATEAU, cineast , profesor de arte vizuale, a vrut să-și facă o idee nouă. Străbate țara din București, capitala, până în mediul rural îndepărtat, de la pădurile Carpaților și până la malurile Dunării în căutarea unei vieți mai autentice și mai profunde. Această căutare precum și o poveste de dragoste îl aduc în România în 2014 țară sub farmecul căreia cade foarte repede.

Atât de încântat încât această etapă din viața lui devine subiectul primei sale cărți :
« Hors-piste en Roumanie. Récit du promeneur », aparută la Editura Harmattan.

În prezent Gregory Rateau este redactor șef la jurnalul on line francez LePetitJournal.com Bucarest și cronicar la Radio România Internațional unde scrie și citește portrete despre români.

Cartea pe care o lansează la Timișoara a fost preselecționată pentru premiul Pierre Loti 2017 (care recompensează cea mai buna povestire de călătorie).

Filtre lansare de carte

Perioada: Luna curenta