Timisoara

Lansare de carte: „Micul print”, ilustratii de Dan Ungureanu

Lansare de carte: „Micul prinT”, ilustraTii de Dan Ungureanu

Detalii lansare de carte

Social links
Categorie
Lansari de carte
Modificat
acum 4 ani si 7 luni
Vizualizari
1114

Reprezentari

DataOraLocatie
Joi 18 aprilie 201918:30

Voteaza & Distribuie

Prezentare lansare de carte

Cititori de toate vârstele, vă invităm joi, 18 aprilie, de la ora 18:30, în librăria Cartea de Nisip, la lansarea minunatei ediții ilustrate a cărții „Micul prinț” de Antoine de Saint-Exupéry, cu desene realizate de artistul Dan Ungureanu.

Participă: Dan Ungureanu (ilustrator de carte), Adrian Jivan (actor) și Andreea Medinschi (jurnalist, organizator de evenimente culturale).

Haideți alături de noi pentru a retrăi o poveste care a îmblânzit cititorii din toate colțurile lumii și care ne-a adus împreună sub universul copilăriei. Trebuie doar să ne amintim ce îi spunea vulpea Micului prinț din poveste: „Se vede clar numai cu inima. Ce este esențial este invizibil ochilor”. Și pentru că textul lui nenea Antoine are o forță incredibilă, actorul Adrian Jivan vă va citi câteva fragmente alese cu grijă.

*Carte publicată de editura Arthur în ianuarie 2019. Traducere din franceză de Ioana Pârvulescu

„«A fost odată ca niciodată un mic prinț care locuia pe o planetă abia cu un pic mai mare decât el și care avea nevoie de un prieten...» Pentru cei care înțeleg viața, asta ar fi părut mult mai adevărat. Fiindcă nu-mi place să mi se citească superficial cartea. E atât de dureros pentru mine să povestesc amintirile astea. Sunt șase ani deja de când prietenul meu a plecat, împreună cu oaia lui. Dacă mă străduiesc să-l descriu aici este ca să nu-l uit. E trist să-ți uiți un prieten. Nu toată lumea a avut un prieten.“ - Antoine de Saint-Exupéry

„Să reimaginez Micul Prinț a fost una dintre cele mai mari și mai frumoase provocări de care am avut parte până acum. Tocmai pentru că autorul lui a făcut-o desăvârșit de bine. Prințul meu este un copil cu o coroană de carton pe cap, care încearcă să înțeleagă lumile înconjurătoare. Doar asta fac toți copiii, cu sinceritate, uimire și curiozitate. Să fii prinț nu înseamnă să porți haine și bijuterii, sau să stai pe un tron. Noblețea vine din interior și cred că la micul prinț este vizibilă.“ - Dan Ungureanu

Filtre lansare de carte

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta