Timisoara

Lansare demo aplicație ARound the City

Detalii eveniment

Categorie
Evenimente sociale
Modificat
acum 4 ani si 5 luni
Vizualizari
471

Reprezentari

DataOraLocatie
Miercuri 24 octombrie 201818:30

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

ARound the city” – cum se vede patrimoniul cultural al Timișoarei printr-o aplicație de realitatea augmentată

Miercuri, 24 octombrie, ora 18:30, cafeneaua D’arc

În Anul european al patrimoniului cultural, Institutul Francez din Timișoara, Centrul Cultural German din Timișoara și asociația Prin Banat pregătesc o aplicație inovatoare care să revitalizeze locuri încărcate de istorie din oraș. ARound the city app va folosi realitatea augmentată (AR) pentru a face posibilă o experiență 2.0 de descoperire a patrimoniului.
Timișorenii sunt invitați la o prezentare a versiunii demo a aplicației, miercuri, 24 octombrie, de la ora 18:30, în cafeneaua D’arc. Cei prezenți vor afla ce aduce în plus realitatea augmentată și care vor fi funcționalitățile aplicației „ARound the city”. Seara este completată de un spectacol vizual și sonor al asociației Simultan. Evenimentul, cu intrare liberă, este inclus și în programul Bienalei timișorene de arhitectură.
Proiectul ARound the city app se desfășoară în 3 orașe din România – București, Cluj-Napoca și Timișoara, fiind inițiat si sprijinit de Fondul Cultural Franco-German, prin Institutul Francez din România și Goethe Institut București. La nivel local, acesta este pilotat de Institutul Francez Timișoara, Centrul Cultural German Timișoara, în parteneriat cu asociația Prin Banat.
Aplicația este dezvoltată de specialiști în IT și de actori din mediul cultural. Din dorința de a implica și comunitatea, la Timișoara, organizatorii au desfășurat, în 6-7 octombrie, un workshop pentru persoanele interesate de patrimoniu, care au avut astfel ocazia să reflecteze asupra conținutului aplicației.