Timisoara

Lansare Istoria Alternativa a Literaturii Române în Benzi Desenate

Lansare Istoria Alternativa a Literaturii Române în Benzi Desenate

Detalii lansare de carte

Telefon
0256433094
Social links
Categorie
Lansari de carte
Modificat
acum 3 ani si 5 zile
Vizualizari
402

Reprezentari

DataOraLocatie
Vineri 16 februarie 201818:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare lansare de carte

Dragi cititori și împătimiți de benzi desenate, avem plăcerea de a vă invita în data de 16 februarie, de la ora 18, la lansarea ineditului volum de benzi desenate „Istoria alternativă a literaturii române în benzi desenate" (Editura Univers), scrisă la trei mâini de scriitorii Luca Dinulescu, Răzvan Bică și Dragoș Schenkel. Desene de Grăjdeanu Mihai Ionuț.

Scriitorul Luca Dinulescu și Răzvan Zamfirescu vă provoacă la un dialog despre tradiția literară românească, despre marile opere și scriitorii clasici, despre mediocritatea în literatură și pasiunea pentru revistele de benzi desenate.

Invitat: Luca Dinulescu
Moderator: Răzvan Zamfirescu

O bandă desenată de un umor nebun, care pleacă de la premisa dispariției paginilor cu marii clasici din Istoria literaturii române a lui George Călinescu. Disperați de faptul că se află în compania unor mediocrități, marii scriitori evadează din pagini și se ascund, iar recuperarea lor cade în sarcina a trei tineri scriitori contemporani. Luca Dinulescu, Dragoș Shenkel și Răzvan Bica pleacă în căutarea operelor literare românești dispărute parcă din senin, lăsând în urmă mediocritatea literaturii autohtone.

Din Bucureștiul zilelelor noastre, cei trei pășesc într-o altă dimensiune și, sub îndrumarea lui George Călinescu, încearcă să-i găsească pe autorii furtului odios și să afle motivul acestora.

Prinși în acest mister, cei trei devin adevărați detectivi și se întâlnesc cu marii scriitori printre care: Eminescu, Blaga, Cantemir, Cioran, Eliade, Caragiale sau Ion Creangă. Dar apar în benzile desenate și scriitori contemporani precum Mircea Cărtărescu și criticul Nicolae Manolescu.

Filtre lansare de carte

Perioada: Saptamana curenta, Luna curenta