Timisoara

Lansare "Cercul de Camfor" - Valeriu Mircea Popa

Lansare "Cercul de Camfor" - Valeriu Mircea Popa

Detalii lansare de carte

Social links
Categorie
Lansari de carte
Modificat
acum 5 ani si 6 luni
Vizualizari
485

Reprezentari

DataOraLocatie
Vineri 7 octombrie 201618:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare lansare de carte

În 7 octombrie, ora 18:00, la Cărturești Mercy, în prezența Lianei Sabău Toma, Viorel Marineasa și Eugen Bunaru, vă așteptăm să descoperim împreună cel mai recent volum de versuri al autorului timișorean Valeriu Mircea Popa - "Cercul de Camfor" . În cadrul campaniei 300 de scriitori români contemporani (re)descoperiți toamna aceasta, Cercul de Camfor va fi prezentat publicului timișorean pe arii de Bach și Pleyel.

Născut în 4 octombrie 1947 la Timișoara, absolvent al Universității „Babeș Bolayi”, Cluj, Facultatea de psihologie – defectologie (1976) și Doctor în psihologia artei (2004).
Valeriu Mircea Popa este un artist plurivalent: muzician, artist plastic, bijutier, poet. Actualmente pensionar, locuiește în București și își dedică timpul artei, în casa lui născându-se în fiecare zi câte un proiect de bijuterii și versuri notate prin colțuri de pagini desenate.
Volume de poezie: Furnicile și oglinda (ed. Mascot Press, 1993), Războinicul cu ciorapi de piele (regie proprie, 1996), Ultimele pătrate de frig (ed. Eminescu, 1998), Camera de subsol (ed. Vinea, 2001), Bijutierul și alte poeme care nu există (ed. UNArte, 2008), Cercul de camfor (ed. Herg Benet, 2013). Premiul Asociației Scriitorilor din București pentru volumele Ultimele pătrate de frig (1998) și Camera de subsol (2001). Volumul Cercul de camfor a fost distins cu premiul „Mircea Ivănescu” pentru poezie acordat de Asociația Artgothica Sibiu și premiul special „Opera Scrisă.ro” acordat de USR filiala București.

Filtre lansare de carte

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta