Timisoara

Lansare de carte "Carte de vizita pentru centrul orasului" – Nicoleta Papp

Detalii

Categorie
Manifestari culturale
Modificat
acum 7 ani si 4 luni
Vizualizari
1437

Reprezentari

DataOraLocatie
Luni 22 decembrie 201418:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Fundaţia Rubin găzduieşte la Papillon Cafe, luni 22 decembrie a.c., ora 18.00, un eveniment cu totul special, care se înscrie în evenimentele de prestigiu din perioada sărbătorilor de iarnă, organizate de fundaţie de-a lungul timpului.

Anul acesta lansăm cartea de versuri „Carte de vizită pentru centrul oraşului” a tinerei poete timişorene aflată la debut – Nicoleta Papp, apărută la Editura Tractus Arte Bucureşti, sub îngrijirea lui Paul Vinicius. Susţinerea creaţiei şi încurajarea tinerelor talente este una dintre priorităţile programului Fundaţiei Rubin. Poeta este studentă în anul III a Universităţii de Vest Timişoara, Facultatea de Litere în paralel cu Facultatea de Arte şi Design secţia Istoria şi Teoria Artei. Cartea a fost lansată în această toamnă la Târgul Gaudeamus şi s-a bucurat de o lansare cu totul specială şi la Chişinău/Republica Moldova. Grafica aparţine lui Camil Mihăescu, iar ilustraţiile sunt realizate de graficianul Valeriu Sepi.
Alături de poetă pe simezele Papillon expune grafică Valeriu Sepi, expoziţie ce rămâne deschisă până pe 22 ianuarie 2015. Valeriu Sepi este artistul al cărui debut (anii 70) este legat de coperţile albumelor formaţiei rock Phoenix. În 1985 artistul emigrează în Germania şi mai apoi la Singapore (1991), unde este rezident şi astăzi. De la profesor de ară în Nepal, la Director artistic al proiectului Maritime Showcase, Desaru Impian Resort Jahor, cariera graficianului este una copleşitoare. Opera lui este expusă şi se află în colecţii peste tot în această lume. „Chiar dacă, aparent, cele două evenimente ar trebui disociate în cadrul unui comentariu care priveşte exclusiv artele plastice, în cazul acesta poezia şi grafica nu pot fi privite decât împreună, ca elemente constitutive ale unei structuri artistice ş cu o solidă coeziune interioară. Pictorul şi scriitorul sau, mai larg, contemplatorul lumii vizibile şi naratorul, se distribuie în doze egale şi într-un limbaj şi în celălalt, plastica sau poezia individualizându-se strict prin natura expresiei nemijlocite.”(Dana Sarmeş)
Evenimentul va fi prezentat de Dana Sarmeş, Critic de Artă şi de Prof. Univ. Dr. Marcel Tolcea.