Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Giroc

Euroinstal Giroc - boilere, centrale termice, sisteme de incalzire
https://euro-instal.ro

Lansare de carte: Ulysse, 732, autor: Mircea Mihaies

Detalii lansare de carte

Categorie
Lansari de carte
Modificat
acum 8 ani si 6 luni
Vizualizari
991

Reprezentari

DataOraLocatie
Miercuri 19 octombrie 201618:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare lansare de carte

Librăria Cartea de Nisip are onoarea de a vă invita miercuri, 19 octombrie, 2016, începând cu ora 18.00, la lansarea volumului Ulysse, 732, scris de autorul timișorean Mircea Mihăieș. Cartea a apărut în cadrul editurii Polirom.

La eveniment vor participa scriitorii Adriana Babeți și Cornel Ungureanu

Conceput sub forma unui triptic, volumul e prima încercare în Romania de a face atât o istorie exhaustivă a celei mai celebre cărți de proză scrisă în limba engleză în secolul XX, cât și de a expune pentru publicul larg temele, tehnicile și mizele existențiale ale acesteia. Istoria romanului urmărește etapele cristalizării ideii și ale execuției proiectului, precum și complicata poveste ce a urmat după tipărirea semilegala a romanului în Franta, avatarurile în justiția americană și consecințele pentru destinul cărții. Ea arată cum Ulysses a devenit un punct de răscruce în evoluția literaturii secolului XX și a celui actual, indiferent că a fost vorba de formulele experimentaliste radicale ori de modalități de exprimare a culturii populare.

Mircea Mihăieș este profesor de literatură engleză și americană la Universitatea de Vest din Timișoara. Între 2005 și 2012 a fost vicepreședinte al Institutului Cultural Român. Redactor-șef al revistei Orizont. Volume publicate: De veghe în oglinda (1989), Cartea eșecurilor. Eseu despre rescriere (1990), Femeia în roșu (1990, în colaborare cu Adriana Babeți și Mircea Nedelciu), Cărțile crude. Jurnalul intim și sinuciderea (1995), Victorian Fiction (1998), Masca de fiere (2000), Atlanticul imaginar (2002), Scutul lui Perseu (2003), Viața, patimile și cântecele lui Leonard Cohen (2005), Metafizica detectivului Marlowe (2008, tradus în Statele Unite în 2014), Despre doliu. Un an din viata lui Leon W. (2009), Ultimul Judt (2011), Ce ramâne. William Faulkner și misterele ținutului Yoknapatawpha (2012), Istoria lui Corto Maltese, pirat, anarhist și visător (2014). A primit de patru ori Premiul Uniunii Scriitorilor din România. A publicat șase volume în colaborare cu Vladimir Tismăneanu.

Filtre lansare de carte

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta

Anunt Diamant Claudia Nastacă

Claudia Nastacă - organizator de cursuri din Timisoara pentru copii, ateliere pentru copii