Timisoara

Lansarea catalogului - Cristian Graure, Marius Matei: SPATII VIZUALE

Lansarea catalogului - Cristian Graure, Marius Matei: SPATII VIZUALE. Fragmentele alteritatii in fotografie/ VISUAL SPACES. Fragments of Alterity in Photography

Detalii lansare de carte

Telefon
0762334480
Social links
Categorie
Lansari de carte
Modificat
acum 4 ani si 8 luni
Vizualizari
543

Reprezentari

DataOraLocatie
Vineri 27 aprilie 201812:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare lansare de carte

MUZEUL SATULUI BĂNĂȚEAN DIN TIMIȘOARA vă invită vineri 27 aprilie 2018, orele: 12:00 la lansarea catalogului bilingv al autorilor Cristian Graure, Marius Matei SPAȚII VIZUALE Fragmentele alterității în fotografie
Catalogul reprezintă rezultatul unei tratări interdisciplinare a fotografiei, materialul axându-se în special pe rolul semiotic al imaginii și pe funcția sa antropologic-vizuală, în care textul și ilustrațiile devin un fundament pentru transferul de concepte, iar prin analogie stabilesc raporturi cu creațiile similare din cultura occidentală.
Fotografiile – multe dintre ele publicate în premieră – dezvăluie în aceste materiale aspecte fizionomice, universuri de imagini care locuiesc în lucruri din cele mai mărunte, inteligibile și destul de ascunse totuși încât să își fi găsit refugiul în reverii, iar acum, că sunt mărite și pot fi formulate, ele fac vizibilă diferența dintre tehnică și magie, devenind astfel o variabilă întru totul.

dr. Cristian Graure

Trecem așadar, de la o lume în care predomina izolarea culturală, la o lume în care predomină factorii interculturali; de la o eră caracterizată de autonomia culturală a grupurilor etnice tradiționale, la o eră a generalizării interrelațiilor și comunicațiilor.
Imaginile artistice pot purta o teorie elegantă și elocventă fiind mai accesibile decât majoritatea formelor de discurs academic, pot facilita reflexivitatea în proiectarea cercetării, pot fi folosite pentru a transpune concepțiile dificil de exprimat în cuvinte, pot fi folosite pentru o comunicare mai holistică, încorporând mai multe straturi și evocând povești sau întrebări, pot sporii înțelegerea empatică.

muzeograf Marius Matei

Vă așteptăm cu drag!

Filtre lansare de carte

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta