Timisoara

Lansarea volumului de poezie Eminescu XXII / XXII Sorobetea. Sonete - 22

Lansarea volumului de poezie Eminescu XXII / XXII Sorobetea. Sonete - 22

Detalii

Categorie
Manifestari culturale
Modificat
acum 3 luni si 3 saptamani
Vizualizari
715

Reprezentari

DataOraLocatie
Joi 10 noiembrie 201619:30

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Fundația Triade / Calea Martirilor 51/45 (devenită str. Peter Jecza nr. 3), un eveniment plural, cu prilejul lansării volumului de poezie EMINESCU XXII / XXII ȘOROBETEA. SONETE - 22 de sonete eminesciene, dublate de post-scrierea acestora de către poetul Aurel Șorobetea. O formă de intertextualitate prin care autorul compune, în siajul cadențelor primare, propriile sale poeme, tipare ale trăirilor subiective, alunecând, subtil, spre sensuri noi. Model de relectură, în actualitate, a versului eminescian.

În dublu tandem voce-sunet, parcursul acestui exercițiu poetic dialogic este transformat într-un alt dialog, în care vocile actorilor Claudia Ieremia și Ion Rizea construiesc și deconstruiesc cuvântul poetic în spațiul polifonic creat de Mircea Ardeleanu jr. (țambal/percuție) și Mădălin Luca (nai), printr-un joc spectacular imaginat de regizorul Ion-Ardeal Ieremia.

Un du-te-vino de voci și sunete ce țese contextul pentru o lectură participativă și fără complexe a marii poezii, pe care, altfel, aplauzele excesiv encomiastice ar putea s-o anchilozeze.