Timisoara

Lansarea cartii „Organele statului – Abuzul transplanturilor in China"

Lansarea cartii „Organele statului – Abuzul transplanturilor in China"

Detalii lansare de carte

Categorie
Lansari de carte
Modificat
acum 8 ani si 8 luni
Vizualizari
1177

Reprezentari

DataOraLocatie
Luni 28 octombrie 201317:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare lansare de carte

Societatea Timișoara și ziarul The Epoch Times vă invită la lansarea cărţii „Organele statului – abuzul transplanturilor în china” luni, 28 octombrie, ora 17:00, salonul Vega din incinta Bastion.

DESPRE CARTE:
Cartea „Organele statului - Abuzul transplanturilor în China” este o compilaţie de eseuri care abordează din unghiuri diferite tema abuzurilor în domeniul transplanturilor de organe în China.
Eseurile includ declaraţii ale martorilor, informaţii oficiale, statistici, date cronologice şi analize în profunzime ale situaţiei din China. Cartea merge mai departe ilustrând modul în care practicile lipsite de etică din China afectează de fapt standardele etice în restul lumii, şi în acelaşi timp, punctele de vedere ale autorilor dezvăluie modalităţi de a combate abuzul în transplanturi din China.
O carte scrisă de autori de pe 4 continente, din 7 ţări, din diferite medii profesionale.
China se situează pe al doilea loc în lume ca număr de transplanturi de organe efectuate anual cu toate că în această țară nu există un program public de donare adecvat sau un sistem de repartizare a organelor adecvat, iar populația chineză are o aversiune culturală față de donarea de organe.
De unde anume provin organele folosite în industria de transplant a Chinei este o problemă spinoasă abordată în „Organele statului - Abuzul transplanturilor în China”.
Cartea deschide subiectul recoltării de organe de la deținuți arătând că sursa de organe recunoscută oficial (deţinuţii condamnaţi la moarte) nu poate fi singura explicaţie pentru procurarea de organe pentru transplant în China, întrucât numărul deținuților executați este prea mic în comparație cu numărul de transplanturi efectuate. Astfel că prizonierii de conştiinţă, practicanţi Falun Gong, tibetani, uiguri, creștini membri ai bisericii neoficiale, sunt sursa procurării unor astfel de organe. În niciunul dintre cazuri nu putem vorbi de existența vreunui consimțământ al persoanei în sensul prelevării organelor sale, ceea ce reprezintă o încălcare a eticii medicale de bază.
Cartea arată că după anul 1999, o creștere exponențială a transplanturilor din China a coincis cu începutul persecuției brutale împotriva practicanților Falun Gong. După ce zeci de mii de practicanţi au fost închişi, aceştia „s-au transformat într-un rezervor de donatori de organe în viaţă, deşi nu au consimţit să facă acest lucru”.
Această carte nu este despre transplant. Este o carte despre spirit civic, despre dreptate,
despre demnitate și nu cred ca va exista un cititor care să nu fie influențat. Este o carte
care trezește reacții (pro sau contra), este o carte vie, pe care orice membru al societății
trebuie să o citească. ~ Prof. dr. Vasile Astarastoae, președintele Colegiului Medicilor din România.

REACȚII LA NIVEL MONDIAL:
Până în prezent, printre cele mai semnificative reacții la nivel mondial determinate de subiectul tratat de carte se numără:
- în Spania, modificarea codului penal în sensul de a-i pedepsi pe cei care obţin un organ cunoscând că a fost obţinut prin mijloace ilegale, precum şi pe aceia care fac publicitate sau promovează obţinerea unor astfel de organe;
- în Israel, o nouă lege în transplanturi, descurajând pacienții să mai meargă în China;
- în Australia, Societatea de Transplant a decis că programele de formare profesională în
transplant din Australia nu vor accepta chirurgi chinezi cu excepţia cazului în care aceştia vor semna un angajament scris că nu vor folosi deținuți ca sursă de transplanturi după ce se vor întoarce în China.
Uciderea fiinţelor umane pentru organele lor, în scopul de a asigura transplanturi
pentru alţii... duce medicina transplanturilor, precum şi medicina în general, în absurd.
~Dr Torsten Trey, director executiv al organizaţiei Medici împotriva Recoltării Forţate de Organe, SUA.

Filtre lansare de carte

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta