Timisoara

Anunt Diamant Claudia Nastacă

Claudia Nastacă - organizator de cursuri din Timisoara pentru copii, ateliere pentru copii

Last Year’s Christmas

Detalii expozitie

Categorie
Expozitii
Modificat
acum 5 ani si 5 luni
Vizualizari
884

Reprezentari

DataOraLocatie
Joi 6 decembrie 2018 - Sambata 29 decembrie 2018

Voteaza & Distribuie

Prezentare expozitie

Brazii Crăciunului trecut se întorc să-i bântuie pe timișoreni Last Year’s Christmas – intervenție în spațiul public din Timișoara a artistei Silvia Moldovan
Data: 6 decembrie 2018
Ora: 19:00
Locația: Galeria Calpe (Bastionul Theresia - corp D)

Ziua de Moș Nicolae aduce la Timișoara o instalație de artă inedită, creată de artista Silvia Moldovan, la Bastionul Theresia- corp D, care îi îndeamnă pe locuitorii orașului să vadă dincolo de euforia sărbătorilor de iarnă, oferindu-le o imagine a ceea ce rămâne în urma acestora.
În fiecare an, după ziua de 7 ianuarie, urbea de pe Bega, la fel ca și celelalte orașe, devine o panoramă a deșertăciunilor, o mostră a nepăsării umane în relația cu natura, un cimitir al brazilor de Crăciun abandonați pe străzi, în tomberoane sau aruncați prin parcuri. Anul acesta, lucrurile se pot schimba, iar noi putem privi mai conștient modul în care achiziționăm un brad care să ne decoreze casa pentru doar câteva săptămâni, în raport cu beneficiile pe care acesta le poate avea fiind lăsat să existe acolo unde ar trebui: în pădure.
Intervenția artistică este intitulată „Last year's Christmas”, iar artista și-a propus să crească o pădure de brazi abandonați, în anii ce urmează: „Adun brazi tăiați, vânduți, cumpărați, împodobiți și aruncați. Vreau să fac o pădure cu ei.”, spune Silvia Moldovan.
Silvia este permanent preocupată de mediul încojurător, de viață în plenitutidinea formelor pe care o ia în natură, de posibilitatea unei distopii în care ființa umană nocivă, consumistă, distruge întregul eco-sistem, iar intervenția în spațiul public (platforma din fața Bastionului Theresia - corp D) a instalației intitulate „Last year's Christmas” este o dovadă a interesului său artistic pentru traseul pe care îl urmează brazii de Crăciun în dinamica urbană.

Relicvele Crăciunului trecut se întorc să bântuie efervescența actuală a locuitorilor din Timișoara după brazii din acest an, tăiați sălbatic pentru a ajunge în piețe și hypermarket-uri și a servi nevoia de consum feroce. ”Last year's Christmas” este o fereastră ce ne dă posibilitatea de contemplare și reflecție asupra modului în care capriciile noastre de moment, ghidate de dorința de a ne conforma globalizării economice, pot deveni dăunătoare pentru viața noastră și a celor din jurul nostru.
Inaugurarea va avea loc astăzi, 6 decembrie, de la ora 19:00, la Bastionul Theresia. Evenimentul este organizat de galeria META Spațiu în cadrul expoziției „Offline”, iar instalația va rămâne pe domeniul public până în seara zilei de 29 decembrie.

Anunt Diamant Salsa Rebels

Salsa Rebels Timisoara ofer cursuri de salsa, bachata, kizomba si cha cha.
https://salsarebels.ro