Timisoara

Laureații Festivalului – Concurs ”Lada cu Zestre”, ediția a XII-a, 2018

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 4 ani si 7 luni
Vizualizari
355

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Laureații Festivalului – Concurs ”Lada cu Zestre”, ediția a XII-a, 2018

Peste 1500 de artiști au participat anul acesta la Festivalul – Concurs ”Lada cu Zestre”: cele 7 evenimente au totalizat 42 de ore de spectacol folcloric și au mobilizat 63 de localități din județul Timiș, ce și-au trimis cei mai talentați reprezentanți în competiție pentru obținerea marelui premiu. Anul acesta festivalul a avut o singură etapă de jurizare în cele 7 localități gazdă și a fost structurat în 2 categorii, Laureați și Zestrea Timișului, și pentru prima dată din istoria festivalului s-au acordat premii în bani.
Juriul a avut o misiune foarte grea, competiția fiind foarte strânsă, atât la categoria LAUREAȚI, cât și la categoria: ZESTREA TIMIȘULUI. Juriul a fost format din: maestrul Gelu Stan, dr. Daniela Băcilă, prof. Remus Vălungan – secțiunea muzicală, maestrul Toma Frențescu, maestrul Peri Vasile (Arad), maestrul Marius Ursu (categoria: Laureați) și maestrul Nicolae Stănescu (categoria: Zestrea Timișului) – secțiunea coregrafie, Tania Țunaș, dr. Adela Popa și Alina Mafa – secțiunea: Recitatori dialectali, teatru, dr. Maria Hadiji și dr. Marius Bacriu – secțiunea Expoziții, colecționari și chef Nicolaie Tomescu și prof. Mărioara Pisat – secțiunea Gastronomie tradițională .
Marele Premiu al ediției 2018 a Festivalului Lada cu Zestre a fost cucerit de comuna Ghiroda, cu un total de 102 puncte.
Clasamentul la categoria Laureați:
Premiul I – comuna GIROC – 87 PUNCTE
Premiul II – comuna DETA – 27 PUNCTE
Premiul III – comuna DUDEȘTII NOI – 19 PUNCTE
Clasamentul la categoria Zestrea Timișului:
Premiul I – SÂNNICOLAU MARE – 31 PUNCTE
Premiul II – GĂTAIA ȘI BUZIAȘ – 21 PUNCTE
Premiul III – VOITEG ȘI FĂGET – 19 PUNCTE
Clasamentul integral al acestei ediții este disponibil pe adresa web a Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș www.ccajt.ro.
Mulțumim Primăriilor și Consiliilor Locale, Consiliului Județean Timiș și domnului președinte Călin Dobra, care au susținut mișcarea folclorică timișeană prin finanțarea oferită.