Timisoara

Lectura bilingva Markus Heitz

Detalii

Categorie
Manifestari culturale
Modificat
acum 3 ani si 2 saptamani
Vizualizari
399

Reprezentari

DataOraLocatie
Marti 20 noiembrie 201818:30

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Lectură bilingvă din « Prima Monstrulina! Număratul oițelor este o prostie » și « DOORS »
(pentru cititori cu vârstele între 6-99 ani)

Marți, 20 noiembrie 2018, de la ora 18:30, Markus Heitz, autorul cărților "Prima Monstrulina" și "Doors" va veni la librăria "La Două Bufnițe" pentru o seară de lectură ! Traducerea în limba română va fi citită de către Aida Olaru, studentă la secția germană a Facultății de Muzică și Teatru)

Poveștile ne trezesc imaginația și aduc la viață personaje fabuloase precum monștrii dar și lumi fantastice. De exemplu, în "Prima Mostrulina ! Număratul oițelor e o prostie", micuța Mia trebuie să se pregătească de culcare chiar dacă nu este obosită. Când este în pat, tatăl ei sugerează să numere oile în așteptarea somnului. Dar ăsta e un lucru plictisitor și adevărul e că Mia ar prefera să numere… monștrii. Pentru tatăl ei, asta nu e treabă ușoară așa că trebuie să-și testeze imaginația și să vină cu o poveste specială. Cum arată monștrii? Unde trăiesc? Ce hobby-uri au?
Cealaltă lectură este prefața serii de romane "DOORS", misterioasa "Poveste a cheii". Bunica Annei-Lena îi povestește despre ușile din labirintul enigmatic aflat sub casă. Ce se găsește în spatele ușilor? Monstruleti? Alte lumi? Anna-Lena este fascinată de cele auzite și începe să se întrebe ce este și ce nu este adevărat din toată povestea.

Markus Heitz este un autor german de romane fantasy, horror și science fiction și a scris și două cărți pentru copii. Cu mai mult de 5 milioane de cărți vândute numai în Germania, el este considerat cel mai de succes autor fantasy din Germania. În total, a scris peste 40 de romane și a câștigat multe premii. Seria sa "Die Zwerge" i-a adus succesul internațional, iar creativitatea sa nu pare să fie nicidecum aproape de final. Cu cele trei romane "DOORS X – Dämmerung ", "DOORS ? – Kolonie " și "DOORS! – Blutfeld " a reușit ceva nemaipomenit : deși toate cele trei volume fac parte dintr-o singură poveste, ele pot fi citite independent fără să își piardă sensul.