Timisoara

Lecturi Colective

Detalii

Categorie
Manifestari culturale
Modificat
acum 4 ani si 6 luni
Vizualizari
483

Reprezentari

DataOraLocatie
Vineri 19 iulie 201917:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Vineri, 19 iulie, de la ora 17:00, are loc la Ambasada cea de-a doua sesiune a Lecturilor Colective organizate ca parte a Bienalei Art Encounters 2019.
Prima Lectură Colectivă l-a avut ca invitat pe Radu Pavel Gheo, iar cea de-a doua sesiune este propusă și găzduită de membrii colectivei CUTRA și bazată pe poemul-eseu Unde te doare (când îmi povestești de sport) scris de Jasmina Al-Qaisi pentru primul număr tipărit al revistei CUTRA.
„Este un text despre plăcere, suferință și sport. Despre corpurile noastre complexe, atletice și fragile, în mișcare și leneșe. Are un pic de Audre Lorde, Paul Preciado și Nina Cassian, un pic de Tinder, masturbare și depresie. Un exercițiu despre sensibilitate, prietenie, durere, un dialog pe mai multe voci, unele cunoscute, altele nu. <<Aceasta este o poezie cum este reverul meu la tenis de masă: Învățat în pauzele altora pe drumul către loviturile lor perfecte>>.”
Sesiunea nu necesită nicio lectură in avans, textul ales va fi distribuit la începutul sesiunii.
Colectiva CUTRA s-a format în aprilie 2018 la București și și-a dorit încă de la început crearea unei platforme editoriale care să abordeze tematici diverse dintr-o perspectivă feminist-queer-interesecțională. De la înființare a realizat primul număr tipărit al revistei CUTRA, lansat pe 1 decembrie 2018, iar în prezent derulează proiectul www.cutra.ro, o platformă editorială online, activă din 18 mai 2019. Colectiva CUTRA are patru membre: Alice Venir, Cristian Nanculescu, Lavinia Ionescu, Nicoleta Moise, ale căror background-uri profesionale diferite sunt legate de
interesul comun asupra cercetătii și creării unui climat socio-cultural și editorial incluziv. Colectiva CUTRA este queer și antifascistă. E documentată, intuitivă și sensibilă. Este pop și este radicală, este imperfectă și neliniștită.
Parte a Bienalei Art Encounters din 2019, această serie de lecturi de grup pune accent pe meritele producției colective de semnificație și pe diversitatea metodelor și materialelor de citit.
Modelată de gazda invitată, fiecare sesiune va fi diferită în ceea ce privește formatul și conținutul. Lecturile colective preced și vor continua în cadrul Platformei de Publicații Independente, organizată de Bienala Art Encounters 2019 în colaborare cu Festivalul Internațional de Literatură de la Timișoara în perioada 23-26 octombrie 2019. Lecturile colective oferă posibilitatea de a dezvălui împreună o serie de gânduri și idei care traversează această ediție a Bienalei.