Timisoara

Legea daruirii – un pas al implinirii pe pamant

Detalii

Social links
Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 6 luni si 3 saptamani
Vizualizari
1897

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Legea dăruirii – un pas al împlinirii pe pământ
Am înțeles - la nivel de simțire și bucurie - că tot ce fac, tot ce izbândesc să clădesc sau să devin eu ca om, are dăinuire și valoare doar dacă o realizez prin ceilalți. Prin darul către celălalt, doar prin această conexiune poți pune punctul pe acea stare ce te face împlinit, ca om. De făcut, facem mulți, multe... Dăinuiește, clădește, generează evoluție doar cele ce le împlinim prin ceilalți, DĂRUIND...

Starea de bine, bucuria adâncă, vitalitatea și împlinirile ne vin de la oamenii cu care/de care suntem înconjurați! Fluxul de dăruit - primit cu ceilalți este cheia unei libertăți, aceea de a fi fericit, de a avea întradevăr un rost.

Până la urmă, nici nu e greu de înțeles de ce viața este mereu ca o oglindă, iar cei care avem atenție și ne preocupă parcursul făcut, simțim și ne vedem mereu în ceilalți. Când vezi ceva admirabil la altcineva, pesemne ai și tu acele calități sau le vei obține. Da, iată cum fluxul generat de gândul bun și admirativ are puterea să-ți aducă în timp cele cerute, prin sincera apreciere și plecăciune făcută admirativ celui înzestrat.

Atunci când condamnăm pe cineva, când judecăm și arătăm cu degetul, toate celelalte degete de la mână arată către tine, ai grijă! Postura aceasta ne aduce, prin acelați flux, în ipostaza de a fi și noi curând, asemenea. Crezi că ai un om despre care să râzi, să-l judeci, iar toate acestea nu te vor încărca pe tine, în nici un fel? Răutatea și superioritatea te vor taxa, doar că niciodată atunci când te aștepți!

Nu sunt povești spirituale toate îndemnurile către bunătate, de înțelegere, acceptare sau compasiune. Sunt simple calități care ne fac a trăi mai bine. Și, nu dăruind ceva celuilalt, ci prin simpla noastră atitudine, creăm ”altitudinea la care ne înălțăm.”

”Dăruind vei dobândi”, așa cum spune Părintele Stainhard… Iar cel mai profund și cel care ne conectează cu ceilalți vine din stările interioare, generatoare de flux către ceilalți. Doar fluxul dăruirii către ceilalți crește puterea noastră interioară, cu adevărat. Fericirea vine din interiorul nostru, vine de undeva din adâncul nostru. Iar aici putem pătrunde doar prin virtuțile unui om bun sau prin ce dăruim celorlalți.

Ferice de cei darnici, de cei care dau din ei și se bucură de șansa fiecărui gest către ceilalți. Aceștia reușesc să dobândească și adevărata libertate, venită odată cu fericirea de a fi în lumea asta, cu un rost.

În viețile noastre, totul se desfășoara ca într-o mare peliculă, ca într-un grandios film. La fiecare ecranizare celebră există ”sute de oameni în spatele scenei”...care susțin actorii principali...ajută la împlinirea și...îndeplinirea rolurilor. Iar rostul fiecăruia e simplu: să fim buni și să ne dăruim celor din jurul nostru! Și acesta-i rostul omului pe pământ!

Autor