Timisoara

Liga Europeana de Box vine la Timisoara

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 8 ani si 1 luna
Apartine de
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret TIMIS (D.J.S.T.)
Vizualizari
1208

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

Liga Europeana de Box poposeste la Timisoara in data de 29 octombrie 2010 si aduce pe malurile Begai toata lumea buna a boxului romanesc, cum ar fi Francisc Vastag, Leonard Doroftei, Mihai Leu sau Dorel Simion. La Timisoara va fi organizata ultima etapa din faza grupelor a Ligii Europene de Box, care va pune fata in fata Romania si Slovacia. Evenimentul va fi gazduit de sala Constantin Jude (fosta Olimpia) incepand cu orele 18, iar intrarea este libera!
Gazduirea Ligii Europene de Box este o premiera absoluta pentru Timisoara, avand in vedere ca Romania participa pentru prima data la aceasta intrecere pugilistica, existand posibilitatea ca tot aici sa se desfasoare si semifinala sau finala competitiei daca Romania va obtine calificarea.
In cadrul Ligii Europene de Box, tarile participante sunt impartite in doua grupe de cate 4, urmand ca primele doua clasificate din fiecare grupa sa se califice in semifinale. Disputele din cadrul grupelor se desfasoara conform principiului "fiecare cu fiecare" in doua manse: acasa si in deplasare. Dupa victoria categorica asupra Poloniei din ultima gala (timisoreanul Flavius Biea, de exemplu, a castigat meciul sau prin knock-out in runda a doua), Romania ocupa primul loc in grupa, devansand cu putin Slovacia. Din aceste motive, gala de la Timisoara este extrem de importanta pentru ca aici Romania isi poate asigura prezenta in semifinalele Ligii Europene de Box.
Se vor disputa sapte meciuri oficiale a cate trei reprize, toti sportivii romani facand parte din lotul national. Fiecare meci se va incadra la o categorie de greutate, conform normelor Ligii Europene de Box. Astfel, vor fi sapte categorii distincte: 57 kg, 60 kg, 64 kg, 69 kg, 75 kg, 81 kg si 91 kg.
Urmatorii sportivi vor reprezenta Romania in aceasta etapa a Ligii Europene de Box: Flavius Biea (69 kg), Georgian Popescu (64 kg), Razvan Andreiana (57 kg), Ronald Gavrila (75 kg), Dragos Marin (60 kg), Alexandru Cristofor (81 kg), Petrisor Gamanu (91 kg)
Cu doua zile inainte de gala, adica pe 27 octombrie, cu incepere de la ora 18, la Iulius Mall, in incinta Food Court, este programat antrenamentul oficial al lotului Romaniei, care este deschis publicului! In 29 octombrie 2010, la ora 13, va avea loc cantarul oficial, la CCIAT (Centrul de afaceri).
Gala de box Romania vs. Slovacia din cadrul Ligii Europene de Box este organizata de Clubul Sportiv Banatul, in colaborare cu Asociatia Judeteana de Box si Tineretul National Liberal Timisoara.