Timisoara

Lista completă cu rechizitele necesare în clasele primare

Lista completă cu rechizitele necesare în clasele primare

Detalii stire

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 1 luna si 3 zile
Apartine de
DWF
Vizualizari
67

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Pregătește-te din timp și achiziționează toate rechizitele de care copilul tău are nevoie. Iată lista completă cu ce trebuie să conțină ghiozdanul și trimite-l pe școlar echipat în prima zi de cursuri. Ține cont și de preferințele lui când mergi la cumpărături.

Rechizitele care îi trebuie copilului tău


Pentru clasele primare, este recomandat să întrebi învățătorul care sunt lucrurile necesare pentru anul școlar, deoarece nevoie și cerințele pot fi diferite. Astfel, ți-am pregătit o listă cu rechizitele care nu trebuie să lipsească din niciun pupitru.
  • Penar

Oferă-i celui mic un penar încăpător, trainic, care să-i ofere acces facil la instrumentele de scris. Alege penare de la Koh-i-noor de tip roll-up, care să atragă admirația colegilor și care să-i fie util școlarului, în special la orele de artă.

  • Stilou și rezerve cu cerneală

Cumpără un stilou de calitate, cu o peniță care să-l ajute pe copilul tău să scrie cât mai ușor. Probează câteva modele înainte de a face achiziția. În plus, nu uita de rezervele cu cerneală, care, de obicei, trebuie să fie de culoare albastră.

  • Creion, radieră și ascuțitoare

Un creion grafit cu o duritate medie (HB, 2B), cu radieră în capăt ar putea fi folositor. De asemenea, pune în penar și o gumă de șters, precum și o ascuțitoare cu rezervor de colectare a resturilor.

  • Caiete și vocabular

Pentru început, alege câteva caiete dictando și unul-două de matematică. Dacă este în clasele mai mici, are nevoie de caiet tip 1, cu linii speciale pentru începători. Adaugă pe listă un vocabular și învelitori pentru cărți. Întreabă învățătorul care este orarul celui mic și vei ști exact ce trebuie să cumperi.

  • Creioane și carioci colorate

Selectează creioane cu o culoare intensă și carioci sau markere cu capăt subțire. Alege seturi care conțin toate nuanțele de care ar avea nevoie copilul tău la școală și așează-le într-un penar care se rulează.

  • Bloc de desen, acuarele și pensule

Optează pentru un bloc de desen cu foaie mai groasă, care să nu se rupă dacă școlarul pune mai multă apă. Alege un set de acuarele cu cel puțin 12 culori și pensule de diferite dimensiuni. Nu uita de recipientul de clătire, care ar trebui să aibă două compartimente, unul pentru apă curată și altul pentru curățarea pensulelor.

  • Foarfecă și lipici

Ar fi util ca cel mic să aibă la îndemână o foarfecă, de preferat cu vârf rotund. De asemenea, îi trebuie un lipici solid, transparent. Mai mult, s-ar putea să-i folosească foile colorate sau hârtia creponată pentru proiecte de lucru manual.

  • Ghiozdan

Desigur, nelipsit de pe listă este ghiozdanul. Alege unul încăpător, dar potrivit pentru statura copilului tău. Dacă este posibil, cară-i tu geanta pentru școală sau optează pentru unul cu roți, astfel încât să nu îi afectezi coloana.

Pe lângă acestea, s-ar putea ca cel mic să aibă nevoie de dosare pentru fișele de lucru sau pentru desene, precum și de alte obiecte. Asigură-te că-i oferi școlarului tot ce e necesar pentru buna desfășurare a cursurilor.

Sursa foto: shutterstock.com