Timisoara

Lucrezi la birou? Iată de ce ai nevoie de o pernă ortopedică pentru șezut!

Lucrezi la birou? Iată de ce ai nevoie de o pernă ortopedică pentru șezut!

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 1 luna si 1 saptamana
Apartine de
AllProWeb Marketing
Vizualizari
234

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Persoanele care lucrează la birou și petrec ore în șir pe scaun vor resimți mai devreme sau mai târziu efectele negative ale șezutului îndelungat. Pentru cei care se regăsesc în această situație, există o soluție eficientă, prin care pot ameliora sau preveni disconfortul care apare din cauza presiunii exercitate la nivel lombar și la nivelul coccisului. Este vorba despre pernele ortopedice pentru șezut, special concepute pentru persoanele care stau multă vreme în această poziție și care se confruntă cu dureri de spate, dureri de gât și inclusiv dureri articulare. Acestea pot fi găsite în oferta magazinului Ortosan.ro, în categoria dedicată pernelor ortopedice.

Pernele pentru șezut au efecte benefice asupra sănătății
După statul îndelungat pe scaun, pot apărea mai multe probleme ca urmare a adoptării și menținerii unei posturi incorecte. Pe lângă oboseală și dureri de spate, pot să apară ulterior probleme ale coloanei vertebrale. Utilizarea unei perne pentru șezut asigură o postură corectă și implicit, o aliniere corespunzătoare a coloanei vertebrale. Păstrând în permanență o postură corectă, se reduc riscurile de apariție a durerilor de spate, umeri și gât. Nu se mai exercită presiune pe coloană, iar umerii și gâtul nu mai sunt la fel de solicitate. Așezată pe scaunul de la birou, perna pentru șezut contribuie la reducerea sau prevenirea durerilor lombare, sciatice sau articulare.

Pe lângă favorizarea unei posturi corecte, perna pentru șezut eliberează presiunea din zona coccisului și este potrivită inclusiv pentru persoanele care se confruntă cu dureri din cauza hemoroizilor, escarelor sau fisurilor anale. Un alt avantaj pe care pernele pentru șezut îl au asupra sănătății utilizatorului îl constituie îmbunătățirea circulației sângelui, care se desfășoară mai lent atunci când persoana respectivă petrece multe ore pe scaun și care poate duce la probleme precum constipație, picioare umflate și lipsa de energie.

Perna pentru șezut promovează confortul la locul de muncă
Persoanele care stau multe ore la birou, în aceeași poziție, trebuie să se simtă confortabil și să nu fie distrase de disconfort sau durere, tocmai pentru a putea să își desfășoare activitatea. În acest sens, utilizarea unei perne ortopedice pentru șezut poate fi schimbarea care să transforme nivelul de confort resimțit la locul de muncă, indiferent de orele petrecute în scaun.

Perna pentru șezut din spumă cu memorie se adaptează corpului utilizatorului și oferă un suport corespunzător în poziția de șezut. Confortul pe care îl asigură aceste perne este sporit de infuzia cu gel terapeutic, ce împiedică înmagazinarea căldurii și transpirația. De altfel, pernele pentru șezut sunt prevăzute cu sistem de ventilație și au o formă adaptată corpului, ceea ce asigură un plus de confort. Aceste perne își păstrează fermitatea în timp și sunt ideale pentru utilizarea zilnică la birou. Pernele pentru șezut se potrivesc în egală măsură și altor persoane care petrec mult timp în scaun, cum ar fi șoferii.

Din magazinul Ortosan se poate achiziționa inclusiv un set de perne ortopedice, format dintr-o pernă pentru șezut și o pernă pentru spate, ideal pentru persoanele care lucrează la birou și vor să prevină sau să amelioreze durerile de spate.

Sursa foto: ortosan.ro