Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Calea Aradului

Euroinstal Timisoara - boilere, centrale termice, sisteme de incalzire
https://euro-instal.ro

Lumea basmelor la Cafe Text

Detalii expozitie

Categorie
Expozitii
Modificat
acum 9 luni si 2 zile
Apartine de
Centrul Cultural German
Vizualizari
1741

Reprezentari

DataOraLocatie
Vineri 4 octombrie 2013 - Duminica 27 octombrie 2013

Voteaza & Distribuie

Prezentare expozitie

Pentru iubitorii de povești și prietenii cei mici ai Centrului Cultural German Timișoara se anunță tot pentru data de 25 octombrie 2013 ceva deosebit. Aceștia sunt cu drag invitați la ora 17:00 la finisajul expoziției „Lumea basmelor“ la Café Text (Bastion Maria-Theresia).

Pentru finisaj, Eugenia Elena Riemschneider, doctorandă a Facultății de Arte si Design din cadrul Universității de Vest din Timișoara, a creat jucării ce se pot transforma, pot evolua si pot transmite prin intermediul culorilor si al texturilor emoții si stări diferite, având ca inspirație temele prezente în expoziția „Lumea basmelor“.

Despre jucăriile deosebite va vorbi lector univ. dr. Andreea Palade-Flondor, iar cu sprijinul Teatrului German de Stat din Timișoara, prezentarea va fi însoțită de muzica originala a lui Ilie Stepan creată pentru spectacolul „Hänsel şi Gretel” pe versurile Danei Borteanu. Jucăriile vor prinde viață cu ajutorul micilor manechine de la Grădinița Montessori – Kinderhaus Timișoara, iar la finalul prezentării aceste jucării vor fi donate unei grădinițe de stat. Finisajul are loc cu sprijinul Bibliotecii Județene Timiș, a Consiliului Județean Timiș, a Facultății de Arte și Design din cadrul Universității de Vest din Timișoara, a Teatrului German de Stat Timișoara și a Grădiniței Montessori – Kinderhaus Timișoara.

Lumea basmelor fraților Grimm mai poate fi explorată până în data de 27 octombrie 2013 în Café Text. Un program-cadru variat, alcătuit din tururi ghidate, activități didactice și ecranizări ale poveștilor fraților Grimm îi așteaptă pe elevi, alături de profesori de marți până vineri între orele 10 și 18. În weekend au loc activități pentru întreaga familie. Copiii alături de părinți sunt invitați între orele 10 și 13 să descopere lumea basmelor înconjurată de magie și vrajă. Concursuri pentru copii cu vârsta între 8 și 12 ani, lecturi de povești, desene animate și ecranizari noi ale poveștilor fraților Grimm au loc sâmbăta și duminica.

Prin caracterul său multimedial expoziția este atrăgătoare și îi încântă atât pe cei mici, cât și pe cei mari. Pădurea fermecată din Café Text prinde viață prin imagini, cărți, videouri, jucării și muzică modernă

Anunt Diamant Euroinstal - Simion Barnutiu

Euroinstal Timisoara - instalatii sanitare, centrale termice, cazane lemne
https://euro-instal.ro