Timisoara

Luna Olimpica la Timisoara

Detalii eveniment

Categorie
Evenimente sportive
Modificat
acum 2 luni si 2 saptamani
Vizualizari
1033

Reprezentari

DataOraLocatie
Sambata 31 mai 201410:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

La Timișoara, în această lună, are loc seria de manifestări culturale, sportive și artistice intitulate Luna Olimpică. Astfel, pe 26 mai are loc un seminar intitulat ”Prevenirea delicvenței juvenile”, pe tema consumului de substanțe psihotrope și a prevenirii violenței în școală, derulat în parteneriat cu Agenția Antidrog, acțiunea desfășurându-se la Liceul cu Profil Sportiv ”Banatul” din Timișoara începând cu ora 10, iar începând cu ora 14, în aceeași locație are loc un concurs de prezentări despre 100 de ani de Olimpism sau despre România la Jocurile Olimpice.

Săptămâna Olimpică în județul Timiș se va desfășura în perioada 26 mai – 1 iunie în mai multe localități din județ. Momentul mult așteptat de copii va fi premierea concursurilor ”Jocurile Olimpice în imaginația copiilor” și ”Un condei numit Fair-Play”, care va avea loc pe 28 mai, de la ora 12, la Liceul cu Profil Sportiv ”Banatul”.

Voluntariatul sportiv va fi promovat în perioada 27 mai ora 9, Cupa Antidrog 2014 – competiție de fotbal pentru liceeni din județul Timiș, iar în 29 mai, ora 9 printr-o discuție de tip masă rotundă în cadrul proiectului ”Departe de părinți… aproape de școală”, ambele desfășurate la Liceul cu Profil Sportiv ”Banatul”.

Îndrăgitul Cros Olimpic va avea loc și în acest an pe 31 mai, de la ora 10, pe un traseu de aproximativ 2800 de metri. Startul şi sosirea vor fi din faţa liceului LPS “BANATUL”.

Proiectul educațional ”Fair-play în sport și în viață” – o caravană Fair-play de promovare a valorilor olimpismului, se desfășoară pe durata lunii mai în mai multe școli din Timiș, cum ar fi Școala Gen. nr. 25 și Liceul Teoretic Vlad Țepeș din Timișoara sau Școala cu clasele I- VIII din localitatea Checea, jud. Timiș.

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român marchează anul acesta împlinirea a 100 de ani de la înfiinţare, evenimentul major al anului, reprezentat de Centenarul Olimpismului Românesc. De aceea, toate activităţile din cadrul Lunii Olimpice din Timiș se desfăşoară sub genericul “100 de ani de Olimpism în România”.

Filtre eveniment

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta