Timisoara

Machiaza-te si daruieste feminitate a oferit!

Detalii stiri

Categorie
Stiri infrumusetare
Modificat
acum 1 an si 2 luni
Vizualizari
1131

Voteaza & Distribuie

Prezentare stiri

Machiază-te și dăruiește feminitate a oferit!

100 de femei din companiile timișorene s-au machiat până acum în cadrul campaniei ”Machiază-te și dăruiește feminitate”, iar 10 fete diagnosticate cu cancer de la Spitalul Louis Țurcanu din Timișoara au primit peruci. Campania continuă până la finalul lunii februarie.

Bianca are 15 ani și în vară a fost diagnosticată cu cancer. O lovitură grea atât pentru ea, cât și pentru familia ei. Abia așteaptă să iasă din spital, încât să alerge în parc și să-și vadă prietenii, pe care i-a lăsat acasă. Până ajunge înapoi la Orăștie, Diana este colega ei de salon și cea mai bună prietenă. La doar 16 ani, pe Diana boala a făcut-o să renunțe la pasiunea ei pentru sport. Se pregătea să meargă la competiții, însă, de când este internată în spital a început să citească tot mai multe cărți de psihologie și filosofie. Vrea să știe cine este ea și încotro se îndreaptă. Zi de zi fetele se privesc în oglindă pentru a-și vedea chipul, pentru a vedea dacă le-a mai crescut părul. Nu le-a crescut. Și nu sunt singurele care trăiesc acest vis urât. 50 de fete, anual din spitalul timișorean își pierd, pentru o perioadă de aproximativ un an părul, din cauza tratamentelor cu citostatice.
Drumul bolii e lung și greu, iar pe chipul fetelor abia se așterne un zâmbet palid. Părul este atât un simbol al feminității, cât și un conector al organismului cu lumea exterioară, ce transmite semnale despre starea de sănătate.

Eliza Sidorov, make-up artist la Elysees Make-up Studio din Timisoara știe cât de important este părul pentru o femeie și mai ales pentru o adolescentă, care acum își creează propriile valori și repere în viață. “Sunt femeie și știu cât de important este părul pentru a mă simți completă, ca femeie. Tocmai de aceea vreau să le ajut pe adolescente să-și descopere feminitatea, să-și dea seama cât sunt de frumoase. Am făcut și o sesiune de make-up pentru ele, încât să se uite în oglindă și să-și privească chipul cu drag,“ ne spune Eliza.

Prin campania ”Machiază-te și dăruiește feminitate” ne-am propus, ca până la finalul campaniei să cumpărăm minim 50 peruci pentru fetele diagnosticate cu cancer de la Spitalul Louis Țurcanu din Timișoara. Împreună le putem dărui un strop de încredere. Cum? Tu ne chemi să-ți facem un machiaj de zi la tine la birou, iar noi ne ocupăm de achiziționarea perucilor.