Timisoara

Made in Ro

Detalii expozitie

Categorie
Expozitii
Modificat
acum 3 luni si 2 saptamani
Vizualizari
1057

Reprezentari

DataOraLocatie
Joi 15 noiembrie 2018 - Luni 19 noiembrie 2018

Voteaza & Distribuie

Prezentare expozitie

Ce branduri locale de bunuri de larg consum cumpărau românii în urmă cu 100 de ani? Ce am avut și ce am pierdut ca mărci naționale? Vă propunem o incursiune ilustrată în istoria intimă mai puțin obișnuită a societății noastre, prin reclame sau „sufletul comerţului“, cum mai sunt denumite, care vorbesc despre mărcile naționale emblematice, de cele mai puțin cunoscute, dar și de cele care au dispărut în negura timpului sau fragmente pline de picanterii din mentalul colectiv al vremurilor.

Lansăm proiectul-manifest Made in RO: 100 de ani de branding românesc și la Timișoara, următoarea noastră destinație după succesul din București, la Casa Artelor, Direcția Județeană pentru Cultură Timiș, în data de 15 noiembrie.

■ Expoziția va putea fi vizitată în perioada 15-19 noiembrie, în intervalul orar 13.00-20.00.

Mai multe informații despre toate evenimentele organizate în cadrul proiectului, regăsiți aici: https://world-experience.ro/category/made-in-ro/

■ EXPOZIȚIA de artă publicitară românească, curatoriată din colecția privată impresionantă a lui Florian Ciobanu / Reclame Vechi Românești, cu obiecte originale și autentice de memorabilia, ambalaje, afișe, periodice și decupaje de presă, propagandă, broșuri, machete, unele prezentate în premieră în țară. Vom călători cu ea în trei orașe: București, Cluj-Napoca și Timișoara.

Imaginat ca un puzzle, proiectul-eveniment îşi propune să evidenţieze transformările unui domeniu economic și cultural complex prin creația publicitară a timpurilor.

■ Proiect inițiat și organizat de: Asociația Escu.
Co-finanțat de: Ministerul Culturii și Identității Naționale, Borsec
Curator și colecționar principal: Florian Ciobanu, colecția privată Reclame Vechi Românești 1840 - 1995
Partener: Casa Artelor - Directia Judeteana pentru Cultura Timis